iOS 4 - GPS og telefoni samtidig

iOS 4 - GPS og telefoni samtidig

Navigon viser navigasjon som bakgrunnsprosess.

Tyske Navigon var først ute med en fullverdig talestyrt GPS-navigasjonsløsning for iPhone myntet på bilbruk. Nå demonstrerer de hvordan denne kan kjøres i bakgrunnen med Apples nye iOS 4.

Apple-sjef Steve Jobs demonstrerte nylig hvordan iPhone-applikasjoner kan kjøre i bakgrunnen på den nye versjonen av det mobile operativsystemet iOS4.

Les også: Hele norskekysten på iPhone og iPad

Apple har latt vente på seg med denne teknologien, men har fremført at de ønsket å gjøre det riktig. Dette går blant annet på batterilevetid og tilgjengelig minnekapasitet.

Les også: Snart kommer iOS 4

Programmene vises i en egen multitasking-dock nederst på skjermen, og gir rask mulighet for bytte mellom programmene ved å trykke på ikonene.

Spesielt programmer som GPS-navigasjonsløsninger vil ha fordeler ved å kunne fortsette å kjøre i bakgrunnen, siden posisjons-informasjonen oppdateres fortløpende og ikke går tapt. Navigon har allerede bygget inn iPod-fjernstyring i dagens versjon av MobileNavigator for iPhone.

Les også: Navigon oppdateres igjen

Den kommende versjon 1.6 vil altså når den kjøres på en iPhone 4 eller 3GS, som støtter multitasking under iOS 4, gjøre det mulig for eksempel å ta telefonsamtaler under navigasjonsprosessen.

Ved avsluttet samtale overtar programmet fokus på telefonen igjen uten å måtte oppdateres først. GPS-programmer har idag en viss oppkoblingstid, og dette bortfaller.

Les også: Lovende TomTom for iPhone

Navigon har laget en demonstrasjons-video som er lagt inn nedenfor. Du kan lese mer om Navigon MobileNavigator for iPhone her samt laste ned applikasjonen fra iTunes App Store her . Tidligere oppdateringer har vært gratis.

Kart for de nordiske landene er for tiden på tilbud for 319 kroner, mens hele Europa kan fås til en redusert pris av kroner 619 i en begrenset periode. Ikke mer krangling om kartlesing under bilferien, altså.

Les om:

Komponenter