iOS 4 - Oppgraderingsguide

iOS 4 - Oppgraderingsguide

Med iOS 4 får iPhone og iPod touch helt nye funksjoner. Slik oppgraderer du.

iPhone 4 kommer ikke til Norge før tidligst i slutten av juli, men allerede nå du få en haug med nye funksjoner på iPhone-en din.

For når Apple i kveld slipper iOS 4, den neste store oppdateringen til iPhone-operativsystemet, vil du få tilgang til over 100 nye funksjoner:

Multitasking for tredjepartsprogrammer, mapper for gruppering av applikasjoner, felles e-postkasse ved bruk av flere e-postadresser, bakgrunnsbilder på Hjem-skjermen, 5x digital zoom på kameraet, bedre bildeorganisering og støtte for e-bokprogrammet iBooks.

Oppgraderingsprosessen er ganske enkel, men det er et par ting du bør være obs på.

Les alt om iPhone på vår spesialside her!

Hvem kan laste ned?

iOS 4-oppdateringen er fullt kompatibel med iPhone 3GS, iPhone 4 samt tredjegenerasjons iPod touch. iPhone 3G-brukere vil ha begrenset tilgang til funksjoner, og går glipp av blant annet multitasking. Brukere av førstegenerasjons iPhone vil ikke kunne installere oppdateringen i det hele tatt.

iOS 4 er gratis for alle. Oppdateringen kommer til iPad i løpet av høsten.

Last ned nyeste iTunes

Før du oppgraderer til iOS 4 må du sørge for at du har lastet ned iTunes 9.2. Mac-brukere kan gjøre dette via Eple-menyen > Programvareoppdatering, og Windows-brukere kan gå til iTunes > Hjelp > Søk etter oppdateringer for å sjekke at siste versjon av iTunes er installert.

Det neste du bør gjøre er å sjekke at alle iPhone-applikasjonene dine er oppdatert til nyeste versjon. De fleste programmene vil trolig fungere helt fint i det nye operativsystemet, men en rekke applikasjoner støtter allerede de nye funksjonene i iOS 4. Gå til iTunes, velg Programmer og Søk etter oppdateringer.

Ta backup!

Oppgradering av iPhone-operativsystemet innebærer sletting og gjenopprettning av innholdet på telefonen din. For å være helt sikker på at du ikke mister verdifull informasjon under oppgraderingsprosessen, kan det være lurt å ta en sikkerhetskopi. Gå til iTunes, høyreklikk på din iPhone og velg Sikkerhetskopier.

Sørg også for at iPhone-programmene dine er sikret. Høyreklikke på iPhone og velg Overfør kjøp. I denne prosessen overføres også alle kjøp du har gjort på telefonen via iTunes Store.

Selve oppgraderingen

Nå som du har tatt alle forholdsregler, skal alt være klart for den viktigste delen: oppgraderingen.

Velg din iPhone i iTunes. Klikk på knappen Søk etter oppdateringer.

Nå er du endelig i gang!

Oppgraderingen vil ta litt tid, så sørg for at du er tilkoblet strømnettet om du sitter med en bærbar datamaskin.

Hva nå?

Når du er ferdig, kan det være lurt å dobbeltsjekke om oppgraderingen har gått smertefritt og at både programmene og dataene dine fortsatt er på plass. Noen steder det kan være lurt å dobbeltsjekke er Mail og Kalender. Går du inn i Safari, vil du se at du er inne på samme nettside som du besøkte før oppgraderingen.

iOS 4 er ikke revolusjonerende, men kommer med en rekke hyggelige nyheter.

Les mer om det her:

iOS 4 - dette får du

Les om: