iOS 4 skaper trøbbel for iPhone 3GS

iOS 4 skaper trøbbel for iPhone 3GS

Telefonen slår seg av under lengre samtaler etter oppgradering av iPhone-operativsystemet.

Det har vært mye snakk om antenneproblemene med iPhone 4, men midt oppi alt bråket viser det seg at også iPhone 3GS-eiere har hatt problemer å stri med.

Etter oppgraderingen til iOS 4 opplever nemlig mange iPhone 3GS-brukere at telefonen slår seg av eller restarter under samtaler.

På Apples diskusjonsforum diskuteres problemet heftig, og en av trådene har nærmere 1000 innlegg og 140 000 sidevisninger på bare litt over en måned.

Les også:

- Jobs visste om problemene

Lengre samtaler

Macworld-redaksjonen har selv opplevd feilen, som i de fleste tilfellene oppstår når samtalene har vart en stund.

- Jeg oppgraderte til iOS 4 for noen uker siden, men min 3GS begynte ikke å restarte seg selv før nylig. Det har bare skjedd under lengre samtaler, over 10 minutter. Foreløpig. Jeg la merke til at opptil 15 programmer lå i bakgrunnen - kanske det er et minneproblem, skriver en bruker på Apples forum.

Apple har ikke erkjent problemet og har heller ikke kommentere saken. Dette vekker sterke reaksjoner blant mange iPhone-eiere.

- Jeg er så **** fordi jeg har aldri hatt noen problemer med min iPhone 3GS. De må fikse denne dritten, skriver en irritert 3GS-eier.

Vanskelig å nedgradere iOS

Det som gjør saken ekstra problematisk er at det er svært vanskelig å nedgradere iPhone-operativsystemet. I USA og Storbritannia kan man få gjort dette i Apples egne butikker, men i øvrige europeiske land selges telefonen bare via tredjepartsleverandører, ifølge Neowin.

Det finnes oppskrifter på nettet som beskriver hvordan man kan gå tilbake til en gammel versjon av iOS. Dette bryter imidlertid med garantien på telefonen, og du står derfor på egne ben dersom installasjonen skulle feile.

Apple undersøker allerede klager fra flere iPhone 3G-kunder som opplever at telefonen har blitt veldig treg etter oppdateringen til iOS 4, skriver Digits.

Les om:

Komponenter