iOS 4.2 fikser alarmfeilen i iPhone

iOS 4.2 fikser alarmfeilen i iPhone

Den kommende oppdateringen av iPhone-operativsystemet fikser alarmfeilen som gjør at telefonen ringer en time for sent.

Etter at vi i helgen gikk over til normaltid har mange iPhone-brukere opplevd at vekkerklokken ikke ringer når den skal. Mandag morgen var det flere over hele Europa som forsov seg med en time. Årsaken er en feil i iPhone-operativsystemet (iOS) med repeterende alarmer.

Nå har Apple kommentert saken.

- Vi kjenner til problemet knyttet opp mot normaltid og repeterende alarmer og kommer til å slippe en fiks sammen med iOS 4.2-oppdateringen denne måneden. Vi foreslår at brukerne bruker ikke-repeterende alarmer enn så lenge, og nullstiller etter 7. november for å løse problemet, sier en talsperson for Apple, ifølge den britiske avisen Telegraph.

Ifølge en bruker på Apples diskusjonsforum er feilen fikset i den siste utviklerutgaven av iOS 4.2 som ble sluppet denne uken.

Til helgen?

Ifølge Telegraph er iOS 4.2 ventet allerede i neste uke. Det er ikke kjent om oppdateringen kommer så tidlig som 7. november - da går også USA går over til normaltid. I forrige måned dukket problemet også opp i Australia og New Zealand.

Den midlertidige løsningen på problemet er å opprette engangsalarmer på iPhone - altså en alarm som du stiller inn "Gjenta" på "Aldri". Det er også mulig å sette de gamle alarmene til å ringe en time før - da ringer den en time for sent og til det egentlige klokkeslettet.

Les om: