iOS 8 blokkerer WiFi-overvåking

iOS 8 blokkerer WiFi-overvåking

Dynamisk MAC-spoofing vil gi tryggere iPhone.

Apple vil ha slutt på at butikker og datahøstere bruker gratis trådløsnett til å samle informasjon om iPhone-brukere.

Dette er bakgrunnen for at Apple innfører en usynlig personvern-funksjon i iOS 8.

Mye nytt i iOS 8

Som kjent introduserte Apple nylig en ny versjon av iOS-operativsystemet for iPhone og iPad.

iOS 8 er klar for forbrukere til høsten. Gratis, og med mange nyheter.

Det var for en drøy uke siden at Apple blåste taket av Moscone West-kongressalen i San Francisco med åpningstalen på Apples store utviklerkonferanse.

Det var to tettpakkede timer med utviklermoro der både nytt Mac- og iPhone-OS ble vist fram.

For iPhone og iPad blir det mange nye funksjoner å se frem til, og de mest spektakulære gjør selvfølgelig Apple et stort poeng ut av. Men også en del mindre finesser er det funnet plass til, og noen av disse snakkes det nok bevisst ikke så mye om.

Vil sporing til livs

For det viser seg at Apple vil ha slutt på at butikker og data-høstere bruker gratis trådløsnett til å samle sammen informasjon om iPhone-brukere.

Du vet det gjerne ikke selv, men om du logger deg på et gratis nett, er du lett å spore. Butikker bruker dette for å finne ut hvor du går, andre overvåker søkene dine.

Apple vil altså dette til livs. iOS 8 får nå en usynlig og helautomatisk personvern-funksjon som dynamisk maskerer MAC-adressen til din iPhone i tilkoblingsprosessen til WiFi-nett.

Apple har generelt inntatt en klar holdning i debatten om det amerikanske overvåkningssamfunnet, og håper å kunne bruke dette som et konkurransefortrinn.

Sporingsfrie søk

Dette kommer også frem i innføringen av nye søkemotorløsninger, der DuckDuckGo nå vil kunne settes opp som standard søkemotor i Apples nettleser Safari. Tidligere har bare Google, Yahoo og Bing vært tillatt.

DuckDuckGo betegnes som en ledende søkemotor når personvernspørsmålet tas med i betraktningen, skriver nettstedet FreedomHacker.

Søkemotoren hverken sporer brukeren eller lagrer søkedata og gir bare "rå" søkedata uten at søkemotoren er i stand til å spore forbrukere eller til å lære om deres atferd.

Via freedomhacker

Les om:

Komponenter