- iPad 2 er allerede i produksjon

- iPad 2 er allerede i produksjon

Masseproduksjonen av Apples neste iPad allerede i gang, ifølge Wall Street Journal.

Avisen Wall Street Journal rapporterer at Apple har begynt å produsere neste iPad, som populært kalles iPad 2.

Avisen siterer kilder som oppgis å være velinformerte om saken, og hevder også at den nye versjonen av iPad kommer til å bli både tynnere og lettere enn den nåværende modellen. I tillegg kommer den til å ha funksjoner for videosamtaler via FaceTime, noe som bekrefter tidligere rykter om et innebygd kamera.

Ifølge kildene kommer oppløsningen på skjermen til å være den samme som før, men både minnet og prosessorkraften kommer til å være bedre.

Det er forventet at den nye versjonen av iPad slippes i løpet av de nærmeste månedene, skriver Macworlds nyhetstjeneste. Den regnes å bli en utfordrer til en rekke nye Android-nettbrett som slippes i løpet av året, blant annet Motorola Xoom.

Prisen kommer til å ligge på samme nivå som nåværende modeller, skriver Wall Street Journal.

Ifølge analyseselskapet Piper Jaffray & Co kommer Apple til å selge 27 millioner iPad i 2011. Andre analytikere tror på så mye som 35 millioner solgte enheter i løpet av året. Apple har solgt mer enn 14,8 millioner iPad-er siden lanseringen i april 2010.

Den taiwanske avisen Digitimes hevdet i desember i fjor at produksjonen av iPad 2 ville starte i februar.

- Apple har planer om å tømme lageret med førstegenerasjons iPad innen slutten av mars, ved å bestille 1,6 millioner til 1,8 millioner iPad-er for januar 2011, og deretter redusere antallet i februar slik at beholdningen varer frem til slutten av mars, skrev Digitimes.

Les om: