iPad 2 forsinket til Norge?

iPad 2 forsinket til Norge?

Ventetiden i USA er allerede på over en måned.

Fredag startet salget av iPad 2 i USA og køene utenfor Apple-butikkene var lange. Og det ble fort utsolgt, skal vi tro rapportene som har kommet fra den andre siden av Atlanteren. I Apples nettbutikk er ventetiden på alle modellene nå på tre til fire uker, noe som kan være dårlig nytt for den internasjonale salgsstarten av Apples nye nettbrett.

Da iPad ble lansert i begynnelsen av april i fjor, var det meningen at nettbrettet skulle slippes internasjonalt i slutten av april. På grunn av "overraskende stor etterspørsel i USA" ble imidlertid salgsstarten i resten av verden utsatt til mai. Norge måtte som kjent vente helt til 30. november i fjor, men nøyaktig hva det skyldes, vet vi ikke.

25. mars til Norge

iPad 2 skal etter planen komme i salg i Norge og 24 andre land i resten av verden fredag 25. mars. Foreløpig er det ingenting som tyder på at datoen blir utsatt, men det ville i såfall ikke vært overraskende.

Ved iPhone-lanseringene har Apple stort sett hatt problemer med å møte etterspørselen. Apples Tim Cook sa i forrige kvartalsrapport at selskapet fortsatt sliter med å levere nok iPhone 4-modeller.

En analytiker spådde før helgen at Apple kom til å selge 600 000 iPad 2 i løpet av de to første salgsdagene, ifølge Bloomberg. I fjor solgte Apple 300 000 iPad-er den første salgsdagen, forhåndsbestillinger inkludert. Det har ikke vært mulig å forhåndsbestille andregenerasjonsmodellen denne gangen.

- De har timet det perfekt. De har opparbeidet seg en viss lagerbeholdning, men ikke for mye. Men ikke så lite at potensielle kjøpere mister tålmodigheten mens de venter. Og slik fortsetter hysteriet, sier Ezra Gottheil, analytiker ved Technology Business Research til Macworlds nyhetstjeneste.

Slankere

iPad 2 er tynnere, lettere og raskere en sin forgjenger. Den kommer med en kjappere A5-prosessor med to kjerner på 1 gigahertz og har en grafikkprosessor som kan spille av video i 1080p. Nettbrettet er 33 prosent tynnere enn forgjengeren, og krympes fra 13,4 mm til 8,8 mm. Kamera er også på plass, både foran og bak. Batteritiden er på 10 timer.

Les om: