iPad 2: Her er sjekklisten

iPad 2: Her er sjekklisten

Hvis du fortsatt teller på knappene om du skal kjøpe iPad 2 eller ikke, bør du sjekke disse fem punktene.

Denne artikkelen om kjøperåd for iPad 2 er egentlig ikke ment for deg. Du må selvfølgelig gjerne lese den, men den er egentlig myntet på slekt og venner av deg som lurer på om iPad 2 er verd investeringen - eller om de burde vente på noe bedre.

Selv om det er morsomt å fastslå at ett nettbrett er bedre enn et annet, så har spørsmålet om hvilken tavle du burde kjøpe ikke ett svar som passer for alle. Derfor vil vi isteden gjennomgå en håndfull ting som man bør ta i betraktning før man bestemmer seg for om man skal kjøpe iPad 2 eller ikke.

Dersom du liker det du leser, er du hjertelig velkommen til å henvise din egen masende slekt og dine venner til denne artikkelen.

1) Hvor viktig er apps for deg?

Selv etter mindre enn ett år som den dominerende nettbrett-aktøren kan Apples iPad tilby hele 65 000 applikasjoner som er spesielt tilrettelagt for den store skjermen. Dette til sammenlikning med de få som finnes for brett basert på Android 3.0 Honeycomb. Det er et stort pluss for iPad, men om du planlegger å bruke det meste av tiden din på nettet eller på å lese e-bøker eller e-post - ja, da er ikke den enorme app-katalogen så avgjørende.

Vurdér de egenskapene Android Honeycomb har og som iPad mangler før du gjør et kjøp - spesielt widgets og direkte filoverføring.

2) Planlegger du for mobilitet?

De fleste brettene, inkludert iPad 2, gir deg mulighet for å kjøpe 3G-kompatibilitet med datatrafikk fra mobil-operatørene. 3G-funksjonalitet har eksistert siden den originale iPad ble lansert, og 4G vil uunngåelig komme en gang i fremtiden. Dersom hastighet er avgjørende for deg, kan det lønne seg å vente.

3) Hater du Flash?

Apple og selskapets brettrivaler har en lang og sunn kamp foran seg over funksjoner i produktene sine. Men en ting iPad ikke ser ut til å få i overskuelig fremtid, og kanskje aldri, er Adobes Flash-teknologi. Steve Jobs forakter den. Samtidig håper andre brettmakere, som for eksempel RIM, at Flash kan bli en hovedattraksjon i deres produkter. Det hele faller ned på hvorvidt Flash er noe du kan tenke deg som en opsjon - eller om du heller vil hjelpe til med å fremskynde dets undergang.

4) Er du kreativ - eller produktiv?

Apple har begynt å selge GarageBand for alle iPad-utgavene, og iMovie spesielt tilrettelagt for iPad 2. Vi har ikke brukt disse ennå, men vi kan likevel fastslå at iPad allerede er en utmerket kunstner-muse med hauger av apper for musikk, tegning og fotoredigering. GarageBand og iMovie vil runde av iPad-katalogen av apper for kreativ bruk.

For produktivitet, derimot, har iPad mangler med fraværet av usb-kontakt, microSD-kortleser og filhåndteringsmuligheter. Disse funksjonene, som delvis finnes på andre brett, er ikke like morsomme. Men de er bedre enn å bruke iTunes til å overføre data.

5) Kan du vente til sommeren?

Selv om Apple har fokusert på maskinvare med iPad 2, er hovedtingen å ta i betraktning ved en hvilken som helst tavle selve applikasjonene og helhetsopplevelsen. Med det i mente trenger iPad en programvareoverhaling. Vi bør få et innblikk i iOS 5.0 denne sommeren, og på det tidspunktet vil nettbrettmarkedet være fylt med konkurranse fra RIM med PlayBook, TouchPad fra HP og Galaxy Tab 10.1 fra Samsung. Dermed vil du kunne ha muligheten til faktisk å prøve ut iPad 2-alternativer i stedet for bare å skulle gjette på hvordan de blir værende. Dette er verd å merke seg dersom du er usikker på iPad nå.

Artikkelen er oversatt fra en original artikkel skrevet av Jared Newman i PC World USA.

Les om:

Komponenter