- Ipad 2 kommer i april 2011

- Ipad 2 kommer i april 2011

Apple ruller ut neste generasjons Ipad i andre kvartal, ifølge analytiker.

Analytiker Brian Marshall i Gleacher & Co. hevder Apple vil kjøre årlig lanseringer av Ipad, etter samme modell som med Iphone - telefonen som har kommet i ny utgave i juni eller juli de siste tre årene.

- Jeg tror april er det riktige tidsperspektivet for Ipad 2. Siden jeg spår at CDMA-versjonen av Iphone kommer i mars, vil begge bidra til å utjevne sesongen, sier han ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Kamera x2

CDMA er mobiltelefonsystemet som brukes i stedet for GSM av enkelte operatører i USA. At&T er blant dem som bruker GSM, og er derfor Apple-partner. Verizon kjører på sin side på CDMA, og må vente på en Iphone med CDMA-støtte.

Når det gjelder Ipad, har det vært mye spekulasjoner om hvordan den vil utvikle seg videre. Marshall tror Ipad 2 vil likne mye på første versjon, med unntak av at den vil ha kamera både foran og bak.

Facetime

Med dette vil brukerne få mulighet til å bruke Facetime, programvaren for videokonferanse som Apple lanserte sammen med Iphone 4. Marshall tror derimot ikke harddiskstørrelsen endres, han tror modellene som er i dag består – det vil si et valg mellom 16, 32 og 64 gigabyte.

Ved utgangen av september hadde Apple solgt 7,5 millioner Ipad. Marshall tror selskapet vil selge seks millioner til før 2010 er omme.

Les om:

Komponenter