iPad 2 lanseres i neste uke?

iPad 2 lanseres i neste uke?

Apple-pressekonferanse den 2. mars, hevder Wall Street Journal og New York Times.

Den anerkjente Wall Street Journal-bloggen All Things Digital hevder at Apple kommer til å introdusere andregenerasjons iPad på et arrangement den 2. mars, det vil si neste onsdag.

Datoen for avdukingen av iPad 2 kommer fra den profilerte og informerte Wall Street Journal-spaltisten Kara Swisher, som siterer flere kilder med "nært kjennskap til saken".

LES OGSÅ:

Slik blir neste iPad

Opplysningene kom bare timer etter påstander om at lanseringen av iPad 2 kunne bli forsinket frem til sommeren på grunn av "flaskehalser i produksjonen". Dette fikk Apples aksjer til å rase på Naqdaq-børsen, skriver Macworld.se.

Senere ble rapportene om forsinkelser avvist flere steder, samtidig som nyhetsbyrået Reuters og New York Times hang seg på opplysningene om en såkalt special event den 2. mars.

De siste dagene har det blitt rapportert at lagerbeholdningen av iPad har begynt å minke i flere land, noe som forsterker teorien om at lanseringen av en oppfølger er rett rundt hjørnet.

LES OGSÅ:

- Apple slipper to iPad-er i år

Andre generasjon

De fleste analytikere og eksperter forventer forbedringer og nyheter i iPad 2, men ingen radikale endringer, ifølge Macworlds nyhetstjeneste, IDG News.

Blant spådommene er: en tynnere modell, med forbedret skjerm, et kamera på forsiden og støtte for Apples FaceTime-videosamtaler over trådløst nett.

Noen har spekulert at den vil bruke en ny Apple-prosessor, mens andre mener Apple bare vil gjøre den nåværende litt raskere. Det sies også at den vil få støtte for både GSM- og CDMA-mobilnettverk.

Et annet stort spørsmål ifølge Kara Swisher i Wall Street Journal er om Apple-sjef Steve Jobs, som for tiden er sykemeldt, vil dukke opp på arrangementet for å vise frem det nye nettbrettet.

Hvis det blir noe Apple-arrangement i neste uke, burde invitasjonene i såfall dukke opp i løpet av kort tid.

Apple er dominerende markedsleder i nettbrettsegmentet, men det kommer stadig nye sterke konkurrenter på banen. I løpet av våren slippes det flere spennende utfordrere, flesteparten av dem med den nettbrett-tilpassede utgaven av Android, versjon 3.0 Honeycomb.

LES OGSÅ:

- iPad 2 er allerede i produksjon

Les om: