- Ipad 2 lanseres på onsdag

- Ipad 2 lanseres på onsdag

Apple inviterer til pressekonferanse neste uke, med et dårlig skjult hint.

Da er det bare å finne frem spekulometerne. Apple har invitert til pressekonferanse førstkommende onsdag, den 2. mars.

Arrangementet, som går av stabelen klokken 19 norsk tid, blir holdt på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco, et lokale som Apple har brukt ved flere tidligere produktlanseringer, deriblant første Ipad.

Ipad-bilde

Invitasjonen fra Apple består av en kalenderside med datoen 2. mars, og øverst i hjørnet på siden kan vi skimte det som ser ut til å være en Ipad.

"Kom og se hva 2011 vil bli året for", skriver Apple.

Ryktene har flydd de siste par dagene om at Apple var snart klare for å vise frem iPad 2. All Things Digital-blogger Kara Swisher la i går ut et blogginnlegg hvor hun spådde både tidspunktet for arrangementet og hva som sto på agendaen, og fikk støtte fra både Reuters og New York Times.

Flere nye produkter

Apple har ikke bekreftet at arrangementet vil dreie seg om Ipad, men det meste tyder på det. Apple bruker vanligvis ikke å lansere nye Iphone før i juni.

- Ipad 2 vil stjele showet, sier Brian Marshall, analytiker hos Gleacher & Co, til Computerworlds nyhetstjeneste.

- Apple vil presentere en rekke nye produkter, men Ipad 2 er nok "en siste liten ting", mener Marshall, frasen som Steve Jobs ofte bruker når høydepunktet nærmer seg.

Tidligere til Norge

Jobs er sykemeldt og deltar neppe i år, men selskapet har invitert europeisk presse til å overvære neste ukes seanse fra London. Det kan bety at neste generasjons Ipad slippes i Europa og Norge tidligere enn forrige gang.

En eventuell lanseringsdato for det nye produktet vil kunne være om et par-tre ukers tid. Ifølge flere rapporter startet produksjonen av Ipad 2 i begynnelsen av februar.

Hva gjelder nyvinningene i den nye dingsen, sies det at den vil bli tynnere, få kamera for videosamtaler, raskere prosessor og mer minne.

Les om:

Komponenter