iPad 2 oberservert på CES-messen

iPad 2 oberservert på CES-messen

Nye rykter om nestegenerasjons iPad etter forrige ukes CES-messe i Las Vegas.

I forrige uke rapporterte flere bloggere at det ble observert prototyper av den kommende iPad 2 på CES-messen i USA. Nå har bildene dukket opp på nettet, og puster nytt liv i de pågående ryktene om nestegenerasjons tavle-pc fra Apple.

Ifølge en av bloggene var begge modellene av samme utseende, med iPad 2 skrevet på baksiden og 128 gigabyte lagringsplass - det vil si dobbelt så mye som den dyreste modellen av nåværende iPad. Skulle opplysningene vise seg å stemme, kan det bety at Apple prøver å posisjonere iPad som et reelt alternativ til bærbare datamaskiner, mener en analytiker.

- En rekke kunder bruker allerede sin iPad i stedet for sine bærbare pc-er til visse oppgaver. Ved å øke lagringsplassen på iPad gjøres surfebrettet mer anvendelig, da det lar brukerne lagre mer informasjon, sier Michael Gartenberg ved analyseselskapet Gartner.

I tråd med tidligere rykter viser bildene at iPad 2 kommer til å bli ustyrt med to kameraer, et på forsiden og et på baksiden. Andregenerasjonsmodellen ser også til ut å ha en kraftigere høyttaler på baksiden, samt en slankere utforming.

- Det eneste jeg kan si helt sikkert er at vi har sett en rekke interessante utfordrere til iPad på årets CES-messe. Ingen av dem kommer imidlertid til å sammenlignes med iPad, men iPad 2. Jeg er sikker på at Apple er klare for å heve listen, sier Gartenberg til Macworlds nyhetstjeneste.

Lanseres om noen uker?

I forrige uke kom det for øvrig frem at Apple har satt en stopp for at butikkansatte kan ta ferie den siste uken i januar og de to første ukene i februar. Kanskje er det disse opplysningene som får Digg-gründer Kevin Rose til å hevde at Apple kommer til å introdusere iPad 2 i de neste tre eller fire ukene, muligens 1. februar.

- Har du planer om å kjøpe en iPad? Vent! skriver Rose i et blogginnlegg.

Opplysningene kommer fra sikre kilder, skal vi tro Digg-gründeren. Den 1. februar er for øvrig uken etter at årets Macworld Expo går av stabelen i San Francisco, som Apple ikke lenger er en del av.

Se flere bilder av iPad 2-prototypene hos iLounge og Engadget.

Les om: