iPad 2 yter 3D-grafikk i full HD

iPad 2 yter 3D-grafikk i full HD

SE VIDEO: Takler 1080p video ut i bilspillet Real Racing.

iPad 2 leverer imponerende spillgrafikk til tv. Apple påstår at grafikken i nye iPad 2 er opptil ni ganger bedre enn hos forgjengeren.

Les også: Så mye raskere er iPad 2

Nå viser utviklerene bak bilspillet RealRacing 2 HD frem en oppdatering som kan drive en HD-skjerm i full 1080p-oppløsning med 3D-grafikk uten oppskalering.

iPad 2-ens egen skjermoppløsning er på 1024 x 768 punkter, selv om mange nok hadde håpet på en forbedring siden første generasjon. Men uavhengig av dette så er tydeligvis hjernen i brettet kraftig nok til å drive et mer høyoppløselig video ut-signal. Det er en PowerVR SGX543MP2 GPU-enhet det er snakk om.

Fullverdig spillkonsoll?

Det betyr at den nye tokjerners A5-prosessoren som Apple har utviklet og som driver iPad 2 i prinsippet har regnekraften til en fullverdig spillkonsoll. I nær fremtid antas det at denne prosessoren også vil finne veien til neste iPhone-oppgradering, sannsynligvis i sommer.

Som kjent er det også det samme operativsystemet iOS som driver Apples lille andregenerasjons Apple TV. Så langt er denne ikke til salgs i Norge, og det er heller ikke åpnet opp for å installere apper på denne boksen. Men alt ligger til rette for det, så i prinsippet har Apple egentlig en spillkonsoll på sine hender.

Les også: iPad 2 - Kjøpe, vente eller selge?

Oppdateringen antas å være klar snarlig, og selskapet som utvikler spillet hevder at dette vil være første tilfelle av et iOS-spill som driver ekstern full HD 1080p med 3D-akselerasjon. Når iPad-en er koblet til tv-en vil da tv-skjermen stå for grafikken, mens iPad-skjermen viser spillkontroller og informasjon.

Real Racing 2 HD for iPad kan kjøpes i iTunes App Store for 55 kroner her. Apples Digital AV Adapter kan kjøpes for 329 kroner på Apple Store her. Demovideo under.