- iPad 3 får Retina-skjerm

- iPad 3 får Retina-skjerm

RYKTE: Og det nye nettbrettet vi bli lansert i februar, hevder analytiker.

Apples neste iPad er ventet over nyttår, men ingen vet når det nye nettbrettet vil lanseres eller hvordan det kommer til å bli.

Nå har Citigroup-analytiker Richard Gardner sendt et notat til investorer hvor han uttaler seg om begge deler.

- Ifølge "flere kilder" vil neste iPad bli lansert i februar, og den vil ha en skjerm med dobbelt så stor oppløsning som nåværende modell, skriver Gardner, ifølge Business Insider.

Gardner sier også at det ikke lenger ser ut til å være noen tekniske hindere som står i veien for lanseringen av en høyoppløst iPad, til tross for at ryktene sier det motsatte.

Hvorvidt påstandene stemmer gjenstår å se, men børsanalytikere har tatt feil om Apples fremtidige planer før. Opprinnelige iPad ble avduket i januar 2010, og kom i salg i begynnelsen av april. iPad 3 ble ikke avduket før i mars i år, men kom i salg allerede samme måned.

Av andre ferske iPad 3-rykter hevder en asiatisk komponentleverandør at det nye nettbrettet vil av "ukjente årsaker" være litt tykkere enn iPad 2, men at den vil ha den samme 9,7 tommer store skjermen slik at den vil være kompatibel med eksisterende Smart Cover-deksler.

Både iPad 1 og 2 har en skjerm med oppløsning på 1024 x 768 piksler. En høyoppløselig skjerm vil trolig få en oppløsning på 2056 x 1536 piksler.

Ifølge nettstedet Boy Genius Report har Samsung for øvrig planer om å komme Apple i forkjøpet ved å slippe en ny versjon av Galaxy Tab 10.1 med omtrent like høy skjermoppløsning i februar.

Les om:

Komponenter