- iPad 3 kommer i mars

- iPad 3 kommer i mars

Ryktebørsen er i gang igjen.

Nå som iPhone 4S er lansert, har Apple-ryktebørsen begynt å rette oppmerksomheten mot iPad 3.

I en ny rapport fra Japan hevdes det at tredjegenerasjonsmodellen vil komme i mars 2012 og at den vil ha en mindre Dock-tilkobling enn sine forgjengere.

Ifølge Macotakara vil lanseringen finne sted nesten nøyaktig ett år etter iPad 2, og to år etter den originale iPad. Produksjonen settes sannsynligvis i gang i tidlig januar, skriver Macworld UK. Vi har tidligere skrevet at testproduktsjonen skulle starte nå i oktober.

Dersom iPad 3 får en mindre Dock-tilkobling enn forgjengerne, gjenstår se å se hvordan Apple vil løse kompatibilitetsproblemer med eksisterende Dock-løsninger og -tilbehør. Sannsynligvis vil de måtte slippe en ny adapter som gjør det mulig å bruke eldre utstyr.

Macotakara sier ingenting om iPad 3 vil komme med en såkalt retina-skjerm. De to første iPad-generasjonene er utstyrt med en 4:3-skjerm med en oppløsning på 1024 x 768, noe flere mener er for lite - også dette sammenlignet med konkurrentene.

Det har for øvrig gått rykter om at Apple vurderer å tilby en mindre, 7-tommers iPad for å ta opp konkurransen mot blant annet Amazons kommende Kindle Fire, ifølge Cnet. Ettersom Apple har uttalt seg negativt om dette før, gjenstår det imidlertid å se hvor mye hold det er i disse opplysningene.

Det eneste som er ganske sikkert akkurat nå, er at det mest sannsynlig vil komme en tredjegenerasjons iPad neste år, og at det vil komme nok av rykter og spekulasjoner å fråtse i frem til mars.

Les om:

Komponenter