- iPad er allerede utdatert

- iPad er allerede utdatert

For å holde tritt med iPad-konkurrentene må Apple oppgradere. Nå går det rykter om ny modell allerede før jul.

Det er Jeff Bertolucci, anerkjent teknologiskribent i Macworlds amerikanske søstertidsskrift PC World US, som kommer med påstanden om at Apples iPad allerede er utdatert.

- Jeg vet det høres ut som galskap. Vi snakker tross alt om et produkt som har vært i salg i bare noen måneder. Men tatt i betraktning den vanvittige hastigheten som mobile enheter endrer seg, er iPad som vi kjenner den raskt i ferd med å bli et fortidsminne, skriver vår amerikanske kollega i et blogginnlegg.

LES OGSÅ:

Norsk tastatur til iPad i november

Ryktene har for lengst begynt å gå om at Apple snart kommer til å lansere en iPad med kamera for videosamtaler. Dette er nødvendig for at man skal kunne benytte den nye funksjonen FaceTime som også finnes i iPhone 4 og nye iPod touch. Den nye iPad-utfordreren Samsung Galaxy Tab er nemlig utstyrt med kamera både foran og bak, noe som gjør den til et mer attraktivt kjøp for bedrifter.

- I tillegg til å få kamera må iPad-en også bli slankere. 3G-modellen veier 730 gram, nesten dobbelt så mye som Galaxy Tab. Tab er riktignok mindre - 7-tommer skjerm mot 9,7-tommer - men den får iPad til å se litt tarvelig ut.

November-lansering?

En måte å løse dette på er ved å lansere en mindre iPad, kanskje en med 7-tommers skjerm, noe det har gått rykter om en stund. Økt minnekapasitet er trolig også ventet. Dagens iPad har 256 megabyte minne, mens Galaxy Tab har 512 megabyte.

LES OGSÅ:

7-tommers iPad 2 på vei

iPad-en vil få en rekke nye funksjoner allerede med november-lanseringen av iOS 4.2. Vi snakker om multitasking, mapper for organisering av applikasjoner, trådløse utskrifter, og trådløs streaming av video, musikk og bilder med AirPlay.

Når en eventuelt oppgradering av iPad vil skje, er uvisst. Nettstedet AppleInsider siterer troverdige kilder på at nestegenerasjons iPad kan komme så tidlig som før jul, noe som ville passe godt sammen med lanseringen av det oppdaterte iPad-operativsystemet.

TEST:

Er iPad 3G verdt kostnadene?

Les om: