iPad forsinket en måned?

iPad forsinket en måned?

Problemer i produksjonen forsinker iPad med en måned, hevder analytiker.

Da Apple viste frem iPad i slutten av januar, lovte de at tavle-pc-en ville slippes i butikkene i utvalgte land i slutten av mars. Foreløpig er ingen endelig lanseringsdato offentliggjort og nå ryktes det at iPad-lanseringen er utsatt.

Rapporten kommer fra Canaccord Adams-analytiker Peter Misek, som hevder at det er et "uspesifisert produksjonsproblem" med iPad-produsent Hon Hai Precision, skriver AppleInsider. Dette vil begrense antall iPad-er tilgjengelig ved lansering til 300 000 og de vil i tillegg bare være tilgjengelig i USA.

Ifølge Misek er det mulig at Apple utsetter lanseringen til april grunnet det ekstremt lave antallet iPad-er til salgs. Apple har selv estimert at tallet ville ligge på rundt én million enheter.

PC World USA mener ryktene bør tas med en klype salt, ettersom Peter Misek tidligere har tatt feil i sine antagelser angående Apple-lanseringer. De mener likevel at det ikke er utenkelig at det vil være et begrenset antall iPad-er ved endelig lansering. Dette er ikke et ukjent fenomen med Apple-produkter - ved for eksempel alle iPhone-lanseringer har det vært dårlig tilgang på mobiltelefoner både i Norge og resten av verden.

Ifølge Wired har en talsperson for Apple bekreftet at iPad vil være tilgjengelig i slutten av mars.

Når iPad kommer til Norge er ennå ikke kjent. Ryktene har sagt at modellen uten 3G kommer i mars, mens man tror 3G-modellen ikke kommer før i juni.

Les om: