iPad har ankommet

iPad har ankommet

Apples nye superdings er løs og kritikerne elsker den.

Etter flere måneder med hype kunne Apple-entusiaster endelig slå kloa i Apples nye iPad lørdag morgen. I New York hadde nesten 1000 mennesker møtt opp utenfor Apples flaggskipbutikk på 5th Avenue. Da butikken åpnet, ble kundene klappet inn av butikkens ansatte.

Og det var god grunn til å klappe. De nye tavle-pc-ene gikk unna som varmt hvetebrød. Ifølge Piper Jaffray ble det solgt mellom 600 000 og 700 000 iPad-enheter på lanseringsdagen, skriver The Loop. Det inkluderer forhåndsbestillinger som Apple har tatt imot siden 12. mars.

Piper Jaffray-analytiker Gene Munster hadde på forhånd spådd salgstall på mellom 200 000 og 300 000. Til sammenligning solgte iPhone 3G og 3GS en million enheter på tre dager og den første iPhone nådde millionen ettter 74 dager.

Hva sier kritikerne?

Det har vært knyttet stor spenning til lanseringen av Apples nye vidunderbarn. Ekspertene har vært delte i sine meninger og spådommer, men foreløpig ser iPad ut til å leve opp til forventningene og vel så det.

Walt Mossberg i Wall Street Journal kaller iPad en "laptop killer". Mossberg bemerker også at batteritiden er langt bedre enn de ti timene Apple har oppgitt. Ved filmtitting holdt batteriet i 11 timer og 28 minutter, noe som burde bety enda bedre resultat ved kombinert bruk.

Andy Ihnatko i Chicago Sun-Times har delt sin anmeldelse opp i fem artikler og skriver i første del at "iPad er pur innovasjon - en av de beste datamaskinene noensinne".

David Pogue i New York Times har skrevet to anmeldelser. Den ene er rettet mot teknonerder og fokuserer på alt som savnes. Den andre er skrevet for folk flest og konstaterer ganske enkelt at det er tydelig at apparatet er laget av perfeksjonister. "Hvis du liker konseptet vil du elske maskinen".

Våre amerikanske Macworld-kolleger har gitt den gode skussmål og konkluderer at den er "et fantastisk stykke maskinvare".

- Å holde iPad-en føles ut som om du holder fremtiden, og ikke på en drømmelignende måte, men på en "jeg kan ikke tro at jeg faktisk er her"-måte.

Men når kommer den til Norge?

I første omgang er bare den trådløse utgaven av iPad som kan kjøpes i USA. Den kommer i tre minnekonfigurasjoner på 16GB, 32GB og 64 GB, og koster fra 499 dollar (cirka 3000 norske kroner).

Modellen som kan brukes mot 3g-mobilnettet kommer senere i april og har et pristillegg på 130 dollar.

iPad kommer til Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Spania, Sveits og Storbritannia i slutten av måneden. Norgeslanseringen er fortsatt uviss.

Les mer om iPad på vår spesialside her!

Les om: