iPad-inspirert MobileMe-kalender

iPad-inspirert MobileMe-kalender

Apple inviterer beta-testere - meld deg på.

Apple kommer med en gledelig nyhet til alle MobileMe-kunder: MobileMe-kalenderen oppdateres.

Ved første øyekast ser det ut til at Apple har tatt sine egne erfaringer fra iPad-suksessen inn over seg. Her anvendes samme layout og grafikk på online-versjonen som på lesebrettet.

LES OGSÅ:

Våre favoritt-widgets

Bruken skal være langt raskere enn det vi er vant med fra dagens nettside - og Apple sier selv at dette skyldes teknologi i nyere nettlesere. Safari 5 anbefales.

God, gammeldags avtalebok

Utseendet - for dem som ikke kjenner til iPad-versjonen - minner kanskje først og fremst om den gode, gamle avtaleboken i papirform. Nøkkelen til god design for applikasjoner er som oftest å følge prinsippet fra den tilsvarende analoge enheten i virkeligheten, dersom noe slikt finnes.

LES OGSÅ:

Her er nye MobileMe

Men foruten å se penere ut kan man nå også dele en kalender med slekt og venner - foutsatt at de er MobileMe-kunder, de også. I dette scenariet kan andre også gå inn og redigere kalenderen.

Dersom en enkel dele-funksjon er alt du behøver, finnes det også. En kalender kan deles med en hvilken som helst Mac-, pc- eller iPhone-bruker for visning. Fotball-treningene, for eksempel.

Vanlige avtaler kan du også invitere folk til, og også med SU - svar utbes. En invitasjon initieres enkelt med et tastetrykk, og sendes som en e-post. RSVP-ene kan spores i ettertid, for planlegging.

Outlook-integrasjon

MobileMe-kalenderen i skyen følger industri-standarden CalDAV. Det vil si at den kan vises og redigeres fra en vanlig Mac, eller en mobil enhet som kjører iPhone OS / iOS 4. PC-brukere som kjører Microsoft Outlo ok vil bli inkludert om litt.

LES OGSÅ:

MobileMe-bilder på iPhone

For å kunne delta i beta-fasen (og sannsynligvis også når tjenesten rulles ut for fullt) må du være på OS X Snow Leopard 10.6.4 på Mac, eller iOS 4 på iPhone eller iPod Touch, eller iOS 3.2 på iPad.

Dersom du er MobileMe-kunde, kan du melde deg på beta-testen her . Første mann til mølla-prinsippet gjelder. Har du ytterligere spørsmål, finner du kanskje svar på denne OSS-siden hos Apple. Tjenesten er gratis for MobileMe-kunder.

Komponenter