iPad integreres i ny VW-buss

iPad integreres i ny VW-buss

Du tar med kjøre-computeren selv i den nye folkevogn-bussen.

Nå kan du bruke din egen iPad som bil-computer.

Under årets bilmesse i Geneve viste VW frem et konsept for ny versjon av den klassiske folkevogn-bussen.

Les også: BMW med iPad-integrasjon

I tillegg til at bussen er komplett omarbeidet i forhold til det klassiske 70-talls designet og har en helt annerledes konfigurasjon, har VW vært såpass frittenkende at de lar deg bruke din egen iPad som styringssystem for kjøretøyet.

Dette burde gjøre innkjøpsprisen lavere, men åpner også for en langt mer fleksibel løsning hva gjelder oppgradering av programvare.

Les også: iPad styrker Mercedes-luksus

Basert på konseptbildene er iPad-en plassert sentrisk, men vinklet mot sjåføren - antakelig i en dreibar, frittstående holder som også har kontroller for ordinære bilfunksjoner. På denne måten er systemet sannsynligvis også langt enklere å betjene, ikke minst med tanke på at det tross alt er berøringsstyrt.

Utfra det som vises kan det virke som om man ser for seg funksjoner for navigasjon, musikkstyring, avlesning for temperatur og dess like, utvendig temperatur, tapte anrop og meldinger. Med andre ord virker det som om man tenker seg en Bluetooth-kobling mot mobiltelefonen man måtte ha.

Les også: iPhone-basert EL-scooter

Nå er dette fremdeles på konseptstadiet, så det gjenstår å se hvordan en endelig serieproduksjonsmodell kommer til å se ut. Men så langt så kan vi like det!

Via VW.

Les om: