iPad-kopiene inntar Kina

iPad-kopiene inntar Kina

UKESLUTT: Rykter, oppdateringer og smånytt fra uka som gikk.

Hver fredag oppsummerer vi uka som har gått i Macworld-verden. Ukas video kommer fra IDG News.

iPad er drøyt en uke unna lansering og stadig flere selskaper annonserer nå egne tavle-pc-er. I Kina er de svært interesserte i Apple-produkter, og dataprodusenten Teso er i ferd med å lansere sin egen iPad - som tilfeldigvis ser ut som en kjempestor iPhone.

Teso selger også MacBook Air-kopier til mye lavere priser enn Apple selv gjør. En talsmann for Teso sier selskapet ikke har noen problemer med å lage imitasjoner av Apple-produkter, men de innrømmer at de aldri kunne solgt dem i USA.

Ukas rykter

Det er rolig på ryktefronten om dagen og mye av oppmerksomheten ser ut til å være rettet mot iPad. Men fortvil ikke - det finnes alltid rykter!

Et av dem sier at Apple kommer til å lansere en ny 27-tommer skjerm i juni. Modellen går under kodenavnet K59 og kommer til å ligne på 27-tommersmodellen av iMac.

Samtidig sies det at den ventede oppgraderingen av Mac Pro kan drøye til juni. MacBook Pro-oppdateringen skal imidlertid være på trappene. Ifølge MacRumors har Apple nå stoppet leveranser av nåværende Modeller.

Ukas oppdateringer

Det har kommet flere oppdateringer fra Apple denne uka. Først ut er...

Pro Applications Update 2010-01 som kommer med flere feilrettinger for Final Cut Studio (2009). Systemkravet er Mac OS X 10.5.8 eller senere og filstørrelsen ligger på drøyt 320 megabyte.

Canon-skriverprogramvareoppdatering 2.3 kommer med de siste driverne for Canons skrivere og skannere. Systemkravet er Mac OS X 10.6.1 eller senere og filstørrelsen for hele pakken ligger på drøyt 280 megabyte.

Aperture 3 er oppdatert for andre gang på en måned. Aperture 3.0.2 kommer med et stort antall feilrettinger, blant annet på import og eksport av bildebibliotek. iPad-støtte er også på plass. Filstørrelsen er på 70 megabyte.

Til slutt har Apple også sluppet iMovie 8.0.6. Den eneste kjente nyheten er forbedret støtte for filmsklipp laget i Aperture. Filstørrelsen er på 35 megabyte..

Ukas fem mest leste

1. Apple forbyr beskyttelsesfilm
Vil slutte å selge skjermbeskyttelse for iPod, iPhone og bærbare Mac-er.

2. Bing blokkert utenfor USA
Microsoft har trukket søkeapplikasjonen Bing fra App Store.

3. Dine egne Google-kart på iPhone
TIPS: Lite program lar deg bruke dine egendefinerte Google-kart også på iPhone.

4. iPad blir Kindle-leser
Det brygger opp til e-bok-krig på Apples nye tavle-pc.

5. Fra iTunes til Spotify
Slik overfører du spillelister og album fra iTunes til Spotify.

God helg!