iPad mer populær enn Mac

iPad mer populær enn Mac

Apple selger nesten dobbelt så mange iPad-er som Mac-er ukentlig, ifølge nye tall.

For hver solgte Mac, selger Apple to iPad-er, melder analytiker i RBC Capital Markets, Mike Abramsky, i en ny rapport.

Det selges nå over 200 000 iPad-er ukentlig i USA. Mac-salget ligger på rundt 110 00 enheter per uke, skriver All Things Digital.

iPad-salget overgår imidlertid ikke iPhone 3GS med 246 000 solgte enheter i uka - nesten 25 prosent mer enn iPad.

Stor etterspørsel

Etterspørselen etter iPad har vist seg å være stor. Apple var nødt til å utsette den internasjonale lanseringen med en måned for å sikre nok iPad-er til amerikanerne, men nå begynner det å bli tomt også i USA. Ventelister er ikke uvanlig, ifølge All Things D.

Analytiker Mike Abramsky spår nå at Apple vil selge 8 millioner iPad-er i 2010. Tavle-pc-en lanseres i 9 nye land, deriblant Storbritannia, fredag 28. mai.

- Mac-en overlever

Gene Munster, analytiker i Piper Jaffray, uttalte nylig at han ikke tror iPad-ens tilsynelatende kannibalisering av Mac-salget vil være et stort problem for Apple. Dette fordi de to enhetene har ulike bruksområder. Altså er ikke iPad en erstatning for en Mac.

Ny statistikk fra annonseselskapet Chitika viser dessuten en økning i trafikken i sine nettverk fra Mac OS. I mars hadde Mac en markedsandel på 7 prosent, mens i april hadde tallet økt til 10,25 prosent, skriver amerikanske Macworld.

Les om:

Komponenter