iPad også for konsertpianister

iPad også for konsertpianister

Den kjente pianisten Lang Lang gir et ekstranummer på iPad.

Mange tenker kanskje at Apples iPad kun er noe for sofaen - for å gå på nett, se på video, lese tegneserier, spille spill. Den slags. Men selv dødsseriøse musikere, som den verdenskjente klassiske pianisten Lang Lang, bruker iPad som et konsertinstrument.

Klassikere

Det var under en konsert i San Francisco nylig at Lang Lang tydde til den bærbare versjonen av et Steinway-flygel - Apples iPad. Riktignok ikke under den egentlig konserten - dette var for et ekstranummer. Stykket han spiller er Humlens Flukt, et utdrag av en opera av Nikolai Rimsky-Korsakov. Mange vil nok kjenne til denne klassikeren.

Det morsomme er altså at han spiller på en iPad. For iPad og for iPhone finnes det allerede en rekke «instrumenter». Steve Jobs viste selv frem et trekkspill for iPad under iPhone OS 4.0-pressekonferansen nylig. Og det finnes selvfølgelig også piano.

Det magiske piano

Men Lang Lang spiller her på en helt spesiell app kalt Magic Piano, utviklet av Smule. Her gjelder det mer å finne rytmen samt treffe blinkende punkter på skjermen for å finne de riktige tonene - ikke de rette tastene som på et klaviatur.

Med Magic Piano kan du selvfølgelg spille fritt etter eget ønske og med helt egne melodier. Men du kan også spille med til kjente stykker, slik Lang Lang gjør her. Kanskje ikke det vakreste vi har hørt, men underholdende er det uten tvil. Det virker som om publikum koser seg også!

Magic Piano for iPad kan kjøpes fra iTunes App Store for 6 kroner her. Video under.

LES OGSÅ:

Stresstest av iPad

Les om: