iPad-ordrer strømmer på

iPad-ordrer strømmer på

Humacs butikkåpning i Oslo traff midt i iPad-lanseringen.

- iPad-bestillingene strømmer på, kunne butikksjefen i Humac-butikken i Vika i Oslo, Yashar Alousha, fortelle til Macworld.no allerede på fredag formiddag.

Humac-butikken ble gjenåpnet etter omfattende modernisering klokka sju fredag morgen. Da sto et 40-talls kunder i kø utenfor døra – førstemann i køen hadde overnattet utenfor butikken for å sikre seg de beste åpningstilbudene.

- Jeg kan ikke gi deg noen tall, men jeg kan bekrefte at det er meget stor interesse for den nye iPad-en blant kundene våre, fortalte butikksjef Alousha.

Humac og andre Mac-forhandlere tar altså allerede nå imot forhåndsbestillinger på iPad, selv om verken norske priser eller tilgjengeligheten i Norge har vært kunngjort ennå.

Total renovering

Humac har hatt Apple-butikk i Vika i Oslo, rett bak den gamle Vestbanestasjonen, i seks år. Nå er butikken altså gjenåpnet etter en total renovering.

- Vi har fått større gulvplass, samtidig som vi faktisk har greid å gjøre det litt mer intimt her, forteller Yashar Alousha. – I ombyggingen har vi dessuten lagt større vekt på kurs og presentasjoner enn før, med en egen avdeling i butikken der vi kan kjøre kurs. Her blir det både nybegynnerkurs, kurs for «svitsjere» - de som nylig har byttet fra Windows-pc til Mac - videregående kurs i iLife-programmene som iPhoto og mange andre slags kurs.

Butikken har også fått et klarere skille mellom salg og service.

- Apples retningslinjer

- Grunnlaget for moderniseringen vi har gjort er de nyeste retningslinjene fra Apple for hvordan Mac-butikkene bør være, sier Jens-Peter Heymann fra Humacs ledelse til Macworld.no.

Humac, som er en internasjonal kjede av Mac-forhandlere, representerer i Norge en videreføring av en av de tidligste og etter hvert største aktørene i det norske Mac-markedet, Office Line. Humac har i dag tre butikker i Oslo samt i Ski og Drammen.

Den gjenåpnede butikken i Vika har 12 ansatte. – Dette er de beste Mac-folkene i byen, hevder butikksjef Yashar Alousha ubeskjedent.

Fredag kveld kjører Humac et større åpningsshow i Fredssenteret på Vestbanen like ved butikken. Det som måtte være igjen av åpningstilbud etter fredagens butikkåpning vil også være tilgjengelig for kunder i butikken på lørdag.

Les om:

Komponenter