iPad som læringsverktøy

iPad som læringsverktøy

Lær å lese og skrive med Montessori-metoden.

iPad kan brukes av alle - barn, eldre, delfiner; listen er lang.

Noen som husker den sjarmerende videoen vi så etter iPad-lanseringen av hvordan en 2,5 åring tok seg til rette på en iPad på en helt naturlig måte?

Les også: iPad er bare barnemat

Og i den andre enden av skalaen laget Aftenposten en videoreportasje om det de kalte for Norges eldste iPad-bruker - Birger på 94 som også hadde lagt sin elsk på Apples tavle-pc.

iPad er altså beviselig enkel og intuitiv å bruke, og du trenger ingen opplæring. Men den kan også brukes til å lære ting.

Les også: Norges eldste iPad-bruker

Montessorium har utviklet en rekke apps for iOS som benytter seg av den pedagogiske Montessori-metoden. Så langt har dette resultert i tre ulike apps med fokus på skriving, lesing og regning.

I tillegg til å være nyttige læreverktøy er de også vakre å se på. Språket er engelsk, noe som kan være et lite hinder for lese- og skriveøvelsene, men for matteoppgavene så gjør det sannsynligvis ingen ting. Og har man ambisjoner om bilingvistiske barn så kan man jo bare begynne her.

Les også: iPad snakker med delfiner

Du kan lese mer om Montessoriums applikasjoner her .

Intro to Math er en universal-app for både iPhone og iPad, og kan kjøpes for 29 kroner fra iTunes App Store her . Det samme gjelder for Intro to Letters, som kan lastes ned her . Til slutt finnes det en iPad skrive-app kalt AlphaWriter som kan kjøpes for samme sum her .

Nedenfor en YouTube-video som viser Intro to Math i bruk i virkeligheten av et (norsk?) barn.

Les om:

Komponenter