iPad-spill med unik grafikk

iPad-spill med unik grafikk

Fantastiske Machinarium lansert for iPad 2.

De uavhengige tsjekkiske spillutviklerene Amanita er klare med en ny vinner.

Spillet Machinarium, tilgjengelig for Mac og iPad 2, er et typisk grafisk pek-og-klikk spill dominert av enkle pusleoppgaver og en del pussig humor.

Det er opprinnelig bygget med Adobe Flash-teknologi for personlige datamaskiner, men takket være Adobes nye AIR-verktøy har det nå blitt portet over til iOS, noe Adobe-evangeligst Lee Brimelow er stolt over.

Pent, men ressurskrevende

Og spillet ser unektelig veldig bra ut på en iPad. Eneste skår i gleden er at siden spillet ikke er skrevet i nativt Cocoa Touch - Apples utviklingsmiljø for optimalister iOS-applikasjoner - så er det ressurskrevende.

Faktisk så mye prosessorkapasitet er nødvendig for å håndtere emuleringen at du må ha den seneste iPad 2 for å kunne spille spillet på iOS. Og så får vi håpe at det også vil virke på kommende iPhone 5, noe avhengig av om det må tilpasninger til på grunn av skjermoppløsning.

Du kan lese mer om Machinarium her. Du kan laste ned en demoversjon av spillet for Mac her. Fullversjon av OS X-utgaven av spillet koster 10 euro, i underkant av 80 kroner, for nedlasting.

Du kan kjøpe Machinarium for iPad 2 for 35 kroner i iTunes App Store her . Krever iOS 4.0 eller senere. Se en spilltrailer nedenfor.

Komponenter