iPad til Sverige i november

iPad til Sverige i november

Apples iPad nærmer seg Skandinavia.

Ifølge næringslivsavisen Dagens Industri blir iPad å finne i svenske i butikker i november.

Apple skal ha vært i samtaler med flere svenske operatører om distribusjon, men foreløpig er ingen avtaler klare, skriver avisen.

- Vi vet ennå ikke hvordan Apple kommer til å distribuere iPad, sier sjef for privatmarked i Tele2 Sverige Thomas Ekman til Dagens Industri.

Sverige og Norge?

Når det gjelder Norge har det har lenge gått rykter om at iPad kommer her til lands i november. iPod1.no hevder de har vært i kontakt med kilder som bekrefter at så er tilfellet, og ifølge nettstedet finnes det i tillegg en rekke patentsøknader fra Apple angående iPad i Patentstyrets database.

Flere norske mediehus er dessuten i ferd med å utvikle iPad-utgaver av sine publikasjoner, med planlagt lansering i løpet av høsten. Tilfeldig? VGs administrerende direktør Torry Pedersen sier til Journalisten at det ikke har noen sammenheng.

- Vi velger vår dato uavhengig av Apples planer. Det er jo mange nordmenn som allerede har iPad, sier Pedersen til Journalisten.

VGs nyeste tall sier rundt 30 000. I løpet av november slippes iOS 4.2 for iPad. Oppdateringen kommer blant annet med støtte for norsk tastatur. Apple kommenter aldri kommende produktlanseringer, men det er i allefall nok rykter å spekulere i.

Les om: