iPad topper listene

iPad topper listene

Apples tavle-pc har vært et hett tema i 2010.

Desember er høysesong for kåringer av forskjellige slag, og i teknoverdenen er det ikke overraskende Apple og iPad som ser ut til å være den store vinneren.

Populært søkeord

Ser vi på søkestatistikk er det ingen tvil om hva folk har snakket om i året som har gått.

Ifølge Google er iPad det mest ettersøkte produktet i 2010. Det kommer frem i søkegigantens årlige Zeitgeist-rapport, som avslører de mest brukte søkeordene i 2010.

Hos Twitter har iPad også vært en snakkis, og ifølge det sosiale nettverket er iPad på sjetteplass i årets topp ti-trender. I teknologi-kategorien er iPad på førsteplass. Facebook har også publisert en liste over de mest brukte ordene i nettsamfunnet, og her er iPad den fjerde største trenden i 2010, sammen med iPhone 4.

Årets dings

Time har kåret iPad til årets gadget, og Yahoo har iPhone og iPad på henholdsvis første- og tredjeplass i sin liste over årets topp 10 «obsessions». Med det mener de:

"The definition of a 2010 obsession: a person, a pop-culture phenomenon, a political party, a gadget, or a pesty plague that spurred constant online monitoring and obsessive tangential searches."

Vårt søstertidsskrift PC World har også kåret iPad til et av årets produkter.

Virkelighetsfordreiningsfelt?

Vi skal vel ikke legge skjul på at også vi har skrevet mye om iPad i året som har gått. Noen vil si at Apple har skutt gullfuglen, mens andre skylder kanskje på Steve Jobs' beryktede virkelighetsfordreiningsfelt (Reality Distortion Field). Det vil si Apple-sjefens evne til å forvrenge virkeligheten rundt seg slik at alle svelger det han sier rått.

Se for øvrig Googles 2010-kavalkade i videoform nedenfor.

Les om:

Komponenter