iPad: Utrolig fantastisk vakker!

iPad: Utrolig fantastisk vakker!

UKESLUTT: Rykter, oppdateringer og smånytt fra uka som gikk.

Hver fredag oppsummerer vi uka som har gått i Macworld-verden. Ukas video(er) dreier seg om selveste Apple-sjefen, Steve Jobs.

Da Apple presenterte iPad i forrige uke, gjorde Steve Jobs som han alltid pleier, han dro frem et adjektiv eller hundre.

Jobs er verdenskjent for sine presentasjoner. «Reality distortion field» er uttrykket man bruker for å beskrive Apple-sjefens karisma og scenetekke og måten han får seg selv og andre til å tro på nesten hva som helst.

I virkeligheten sies han å være en helt annen, og Apple-ansatte er visstnok redde for å møte ham i heisen. Det går historier om at noen av dem har mistet jobben i løpet av heisturen på grunn av et eller annet utsagn Jobs har vært uenig i.

Foran oss dødelige sparer han imidlertid aldri på kruttet. Se kortversjonen av den "fantastiske" iPad-presentasjonen nederst i artikkelen. Vi har også lagt med et lignende filmklipp fra Apples iPod-event i september i fjor. Helt utrolig, ikke sant?

Ukas rykter:

Nå som den verste iPad-feberen har lagt seg er det på tide med noen nye rykter igjen! For det første rapporterer HardMac at Apple innen månedsskiftet kan komme til å lansere neste generasjons Mac Pro med Intels nye sekskjerners Xeon-prosessor som går under kodenavnet Gulftown.

Vi kommer heller ikke utenom nye iPad-rykter. iPad-en kommer som kjent uten muligheter for å kjøre applikasjoner i bakgrunnen. Bloggeren Dimitri Sanchioff tror imidlertid at Apple kommer til å satse på widgeter i stedet, om ikke direkte ved lansering, så i en kommende oppdatering av programvaren. Widgetene vil være tilgjengelig i en iPad-versjon av Dashboard, og her vil vi finne småprogrammer som Aksjer, Vær, Klokke, Kalkulator, Taleopptak og Kompass.

Når det gjelder iPhone så er det ventet at en ny modell vil komme i løpet av sommeren. Engagdet rapporterer nå at man har funnet spor av kommende modeller av iPhone og iPod touch i betaversjonen av iPhone SDK 3.2.

Ukas oppdateringer:

Denne uka slapp Apple en firmwareoppdatering til 27-tommer iMac. Dette for å fikse problemene med flimring som den nye toppmodellen har slitt med. I tillegg ble iTunes oppdatert til versjon 9.0.3, og iPhone-operativsystemet oppdatert til versjon 3.1.3.

Ukas fem mest leste:

1. Mot full krig mellom Apple og Adobe
Mangelen på Flash-støtte i iPad skaper ondt blod mellom Adobe og Apple.

2. Apple åpner for ip-telefoni på iPhone
Fjerner forbudet på 3G-nettet verden over.

3. iPads første pris
Inntok Grammy-utdelingen søndag kveld.

4. Avansert skjermteknologi i iPad
Innsynsvinkelen er viktig i sofaen.

5. Oppdatering tetter iPhone-hull
iPhone OS 3.1.3 sikrer deg mot hackere og ondsinnet kode.

God helg!

Les om:

Komponenter