iPhone 4-problem er regnefeil

iPhone 4-problem er regnefeil

Ikke noe galt med iPhone-antennen, sier Apple.

Apple har vært ute i hardt vær i det siste i forbindelse med rapporter om problemer med signalstyrken for nye iPhone 4.

Men alt det kan rettes ved bare å justere beregningsmodellen for bjelkene som viser signalet, sier Apple i en pressemelding.

Apple er ikke kjent for å være spesielt meddelsomme når det gjelder potensiell negativ omtale for sine produkter. Men det er tydelig at mediekjøret i den senere tid har tatt på.

Les også: FaceTime for iPhone 4

Og det hjalp sikkert heller ikke at Apple-sjef Steve Jobs noe overraskende meldte seg inn i debatten ved å komme med små e-postanbefalinger.

Sistnevnte gjaldt blant annet en kommentar til en frustrert iPhone 4-kunde som klaget på signalet. Svaret fra Steve Jobs: - Dette er et problem for alle telefoner. Bare hold den annerledes.

Les også: iPhone 4 koster 1300 kroner

Men det Apple nå sier er at formelen som benyttes til å beregne hvor mange bjelker som vises som indikator på signalstyrken. er feil. Og at dette skal rettes snarlig. Og at det ikke er noe galt med antennen likevel.

Konklusjon: Der Apple tidligere opererte med en 'optimistisk' modell for signalstyrke, vil den nå bli mer 'realistisk'.

Les også: Skjulte triks i iOS 4

Den kjente bloggeren John Gruber har en noe lakonisk 'oversettelse' av Apples pressemelding, fra PR-speak til hverdags-engelsk. Verdt å lese i seg selv. Inneholder gullkorn som: "We cannot believe we had to write this f***ing letter."

Apples pressemelding kan lese her . Grubers blogginnlegg her .

Les om:

Komponenter