iPhone 4-salget overgår alt

iPhone 4-salget overgår alt

Apple har solgt 1,7 millioner iPhone 4-telefoner i løpet av de tre første salgsdagene.

Dermed er iPhone 4 det raskest selgende Apple-produktet noensinne.

Det meste tyder på at iPhone 4 kommer kommer til å bli suksess, til tross for antenneproblemene vi omtalte i forrige uke.

Mandag offentliggjorde Apple salgstallene for de første tre dagene etter lansering, og med over 600 000 forhåndsbestillinger har forventningene vært store.

Ikke uten grunn, viser det seg. Fra torsdag til lørdag solgte Apple over 1,7 millioner eksemplarer av sin nye iPhone. Reservasjoner inkludert.

- Produktlanseringen er den mest vellykkede i Apples historie, fortalte Steve Jobs i en pressemelding mandag. - Vi beklager likevel til de kundene som måtte gå tomhendt hjem fordi vi ikke hadde nok telefoner på lager.

Raskest selgende

Tallene knuser fjorårets rekord, da det ble solgt én million iPhone 3GS-enheter i løpet av samme tidsperiode. Tidligere denne måneden ble det kjent at Apple hadde mottatt over 600 000 forhåndsbestillinger på den nye telefonen.

Den første iPhone-telefonen som ble lansert i 2007 brukte to og en halv måned på å nå én million solgte enheter. I 2008 brukte iPhone 3G tre dager på det samme.

Forrige ukes lansering omfattet landene USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Japan. Ifølge Apple kommer telefonen til Norge i juli, men noen nøyaktig lanseringsdato vet vi ennå ikke. Svenske Telenor begynte i dag å ta i mot forhåndsbestillinger på 16GB-modellen, skriver PC för Alla.

Komponenter