- iPhone 5 får 4-tommers skjerm

- iPhone 5 får 4-tommers skjerm

Prøveproduksjonen av Apples neste iPhone er allerede i gang, ifølge nye rykter.

Det er China Times som nå hevder at Apple har satt i gang prøveproduksjonen av sin neste iPhone. I løpet av tredje kvartal settes den ferdige produksjonen i gang, ifølge avisen.

Lanseringen av iPhone 5 er ventet å skje på Apple-utviklerkonferansen WWDC i begynnelsen av juni.

Telefonen vil være like stor som iPhone 4, men den vil ha en større, 4-tommers skjerm, skriver China Times. Dagens modell har en 3,5-tommer skjerm.

I forrige uke dukket det opp bilder på nettet av det som skulle være skisser av deksler til iPhone 5. Bildene antydet en ganske lik design som før.

Digital lommebok?

Det har vært motstridende rapporter om iPhone 5 vil være utstyrt med såkalt Near Field Communication-teknologi eller ikke, men China Times skriver at dette fortsatt er en mulighet.

Med NFC er det mulig å sende og motta informasjon fra og til mobile enheter som er i nærheten av hverandre. Mobiltelefonen kan da brukes til betaling for tjenester - for eksempel vil man kunne betale for reiser med kollektivtrafikken gjennom å bare holde opp sine håndholdte enheter foran et avlesningsapparat.

Aluminium

Det har også gått rykter om at Apple vil gå tilbake til å bruke aluminium på baksiden av iPhone 5, noe som var tilfellet med den første iPhone-en. Artikkelen fra China Times hevder også dette, og støtter opp om tidligere rapporter om at selskapet var lei av alle problemene med glasset hva gjelder skraper og malingsfargen på den hvite modellen.

iPhone 5 ventes også å støtte både CDMA- og GSM-teknologi, samt å komme med en A5-prosessor lik den i iPad 2.