Iphone 5 med egen prosessor

Iphone 5 med egen prosessor

Apple designer stadig mer på egenhånd.

Prosessoren i Iphone 5 er den første prosessoren Apple har designet helt selv.

Den er basert på Arm-arkitekturen, men den nye A6-prosessoren bygger ikke på en allerede eksisterende design, påpeker Computer Sweden.

Ettersom Apple har designet den selv, har de gitt seg selv kontroll over nesten hele produksjonsprosessen til disse produktene.

De kan også sikre at den fungerer optimalt mot sin programvare, også når det gjelder energiforbruk.

Selskapet er tause om prosessoren, men påstår den er dobbelt så kjapp som forgjengeren A5.

Eksperter tror Apple kommer til å fortsette designe egne prosessorer til egen portefølje, men det vil kreve heftige investeringer i en prosessorbransje med høy konkurransefaktor.

Grunnet krigen mot Samsung?

De lærde strides om motivene. Noen tror det er for å kunne skreddersy prosessorene til programvaren, men Wall Street Journal spekulerer i om pågående patentstrider mot Samsung ligger bak.

Samsung har laget prosessorer for Apple, og mye tyder på at det er Samsung som også har skrudd sammen A6-prosessoren.

Men til sammenligning ser det ut til at prosessoren er eneste Samsung-relasjon i Iphone 5.

Obudksjon viser minimalt Samsung

IHS-analytiker Wayne Lam har for vane å obdusere slike produkter for å se hva som skjuler seg på innsiden, og i Iphone 5 bemerker han at minnemodulene fra Samsung ikke kom til syne.

Han tror det indikerer at Apple aktivt har valgt å ikke kjøpe minnemoduler fra Samsung. Samsung er for ordens skyld en av verdens største leverandører av minnemoduler.

Apple har i stedet valgt minnemoduler fra Sandisk og Hunix Semiconductor i Iphone 5.

Qualcomm har laget hovedradiobrikken i Iphone 5, dog i kombinasjon med brikker fra Skyworks Solution, Avago Technologies og Triquint Semiconductors.

Apple har i siste IOS også skrotet kartene fra Google, og gått over til eget kartsystem. Det har foreløpig ikke gått helt etter planen - selskapet har skapt mye latter og frustrasjon ettersom mange ting ikke stemmer. Göteborg finnes for eksempel visstnok ikke, og Porsgrunn har blitt en øy midt i Oslofjorden. Som @TheRealSheldonC kvitrer: "An Iphone user walks into a bar, a hotel, a field. He's not too sure."

Les om: