- iPhone 6 i salg 19. september

- iPhone 6 i salg 19. september

RYKTE: Tysk teleoperatør har informert kunder om når Apples neste mobil vil være i salg.

Mens rykteflommen er i ferd med å nå en kraftig flomtopp i forkant av Apples ventede lanseringsshow på kvelden mandag 2. juni, er det noen rykter som strekker seg litt lenger fremover i tid.

Den tyske teleoperatøren Deutsche Telekom skal nå ha informert en del kunder om at neste iPhone – les: iPhone 6 – vil komme i salg i Tyskland fra fredag 19. september.

Det er det tyske nettstedet Apfelpage.de som har gått ut med denne datoen.

Datoen skal ha kommet ut i forbindelse med anbefalinger til kunder som er i ferd med å nærme seg slutten på bindingstiden, om å forlenge avtalen med teleoperatøren slik at de kan få den nyeste iPhone-modellen.

De nyeste ryktene sier at iPhone 6 vil komme i to versjoner, en iPhone 6 Air med skjerm på 4,7 tommer og en iPhone 6 Pro med 5,5-tommers skjerm.

Det gjenstår i skrivende stund å se om iPhone 6-modellene vil bli presentert på Apples utviklerkonferanse nå i juni, men det kan være verdt å merke seg at Apple har hatt vesentlig lenger avstand fra lansering til salgsstart på enkelte tidligere modeller.

Den første iPhone-en ble lansert i januar 2007, men kom ikke i salg før i juni samme år. Så det er ikke helt utenkelig at vi får se iPhone 6 under åpningen av utviklerkonferansen selv om den ikke kommer i salg før i september.

Nytt iOS-operativsystem

Det som derimot synes helt klart, er at Apple vil lansere en ny versjon av operativsystemet for selskapets iOS-enheter, altså iPhone, iPod touch og iPad.

Ettersom iOS-brukergrensesnittet ble kraftig oppgradert og modernisert i forbindelse med dagens versjon, iOS 7, er det lite trolig at vi får noen drastiske endringer denne gang.

I hvilken grad operativsystemet vil være integrert med Apples ventede satsing på trim- og helseløsninger, gjenstår å se. Healthbook er ryktenavnet på en ny app som skal kunne fungere mot en rekke typer skrittellere og lignende tilbehørsprodukter både fra Apple og tredjeparter.

Vi har tidligere skrevet om ryktene fra Financial Times om Apples satsing på «smarte hjem» , en ny plattform for å kunne styre det meste i hjemmet via iPhone.

Nytt Mac-operativsystem

Et annet rykte er at også operativsystemet til Mac-ene vil bli oppgradert. OS X versjon 10.10 er ventet. Selv om Apple nå har utviklet operativsystemet for Mac i 30 år og i 13 år i form av OS X, er det fortsatt store rom for forbedringer, skriver amerikanske Macworld.

Talestyringssystemet Siri er ikke bra nok, AirDrop for enkel kommunikasjon holder ikke hva Apple har lovet, og Apples Mail-program er for mange brukere en katastrofe, skriver Macworld, som også ønsker forbedringer i Mac-ens støtte for flerskjermsløsninger og en oppmykning av den svært begrensede muligheten til å lage mapper i iCloud-lagringssystemet.

Ja, og så kan det jo komme noen nye Mac-er, da, og kanskje endelig en mer avansert Apple TV-løsning.

Les om:

Komponenter