iPhone-beskyttelse er hacket

iPhone-beskyttelse er hacket

Apples kopieringsbeskyttelse for AppStore er hacket.

Apples kopieringsbeskyttelse for spill og programmer kjøpt fra iTunes AppStore er hacket, og hacker-programvaren er fritt tilgjengelig som åpen beta.

LES OGSÅ: En halv milliard nedlastinger

Stort sett er det bare et tidsspørsmål før alle kopieringsbeskyttelsestiltak blir knekt. Det samme er tilfellet for Apples DRM (Digital Rights Management), som brukes på spill og programmer kjøpt i iTunes AppStore.

Intuitiv applikasjon

I undergrunnsmiljøer har det riktignok versert et skript en tid, men nå er dette avløst av en langt mer intuitiv applikasjon.

Crackulous, som programmet heter, tar utgangspunkt i et lovlig kjøpt spill eller program og fjerner DRM-en med et enkelt tastetrykk. Deretter kan programmet deles med andre. Så det går nok ikke lang tid før de mest populære programmene er å finne over alt.

Selv om prosessen med å fjerne kopieringsbeskyttelsen er enkel, kreves det likevel også en annen tilleggsprogramvare for å gjøre filhåndteringen. Dette gjelder både opplasting til telefonen og kopiering ut fra telefonen.

Med andre ord trenges det en iPhone eller iPod Touch med jailbreak.

LES OGSÅ: Fly- og helikopter-simulator til iPhone

Da er det kanskje like enkelt å kjøpe de programmene man er ute etter? I hvert fall er det redeligere. Dessuten tar det sikkert ikke lang tid før Apple er ute med en oppdatert versjon av DRM-en.

Via torrentfreak

Les om:

Komponenter