iPhone blir database-terminal

iPhone blir database-terminal

Bento for iPhone og iPod Touch kan synkes mot Mac.

FileMakers brukervennlige personlige database-program Bento kommer nå rett i innerlommen din. Full oversikt på farten, altså - via iPhone eller iPod touch. Enten det gjelder personlige eller forretningskritiske data.

LES OGSÅ: iPod brukes i krig

FileMaker Inc., som står bak FileMaker og Bento, er et heleid datterselskap av Apple. Selskapet var tidligere kjent under navnet Claris. Nøkkelproduktet har i alle år vært databaseprogrammet FileMaker, som i sine tidlige år ble berømmet for sin enkelhet og brukervennlighet.

Senere er programmet blitt et mer komplekst og «profesjonelt» program for å utvikle profesjonelle databaseløsninger. I januar i fjor lanserte selskapet derfor Bento for Mac, et slags «tilbake-til-røttene»-program som er lett å bruke for å lage enkle, små databaseløsninger.

iPhone som håndholdt terminal

Bento er myntet på privatbrukere, men med den nye versjonen for iPhone og iPod touch og muligheten for synkronisering mot Bento-databaser på Mac øyner vi også mulighet for mer profesjonell bruk. Plutselig er iPhone blitt en seriøs håndholdt terminal for dataregistrering ute i felten.

LES OGSÅ: iPhone 4G-fantasier

Noen er flinkere enn andre til å være organiserte, mens mange av oss kan trenge litt hjelp. Det var vel noe slikt FileMaker tenkte da de lanserte Bento, den første virkelig personlige databasen. Og Bento har blitt en stor suksess. Sett fra et forbruker-standpunkt er Bento en klar favoritt blant annet på grunn av brukergrensesnittet, som er veldig Mac-aktig. Derfor er Bento lett å bruke.

Bento er som databaser flest: En samling av data. Og dette kan være alt fra kunderegistre, lagerbeholdning, priser og bestillinger til mer personlig informasjon som fødselsdager, film-samlingen eller matoppskrifter. Men enten du bruker Bento proft eller privat, vil du rett som det er kunne ha glede av å ha tilgang til disse dataene når du ikker sitter foran Mac-en. Derfor introduserer FileMaker nå Bento for iPhone og iPod Touch.

LES OGSÅ: Folkelig Mac-database

Godt integrert

Bento for iPhone og iPod Touch er godt integrert mot andre programmer som allerede finnes fra Apple, deriblant Kontakter, Google Kart, E-post og Safari. Søkefunksjon er selvfølgelig innebygget, og det medfølger 25 forhåndsdefinerte maler for raskt å komme igang.

Merk at disse malene, som programmet, er på engelsk. Men det går fint å putte inn «norsk» innhold. Det er for eksempel enkelt å bytte ut etikettene på datafeltene med norske ord. Vi har prøvd - det fungerer utmerket.

Men Bento er ikke bare for fritids-brukere. FileMaker introduserer støtte for iPhone og iPod Touch også for FileMaker Server. For arbeidsgrupper betyr dette at forretningskritisk informasjon kan oppdateres via en iPhone takket være FileMaker Server PHP Site Assistant for iPhone. Tidsskjemaer, feltdata, bilder, ordrehistorier og inventarrapporter kan overføres.

Bento for iPhone og iPod Touch brukes frittstående eller i sammenheng med Bento 2 for Mac. FileMaker har lansert en oppgradering for versjon 2, som tar hånd om synkroniseringen mot iPhone og iPod Touch. Oppgraderingen er gratis for registrerte brukere.

Bento for iPhone og iPod Touch koster 29 kroner og kan lastes ned her. Du kan lese mer om Bento og Bento for iPhone og iPod Touch her.

Se også demo-video under.