iPhone får rotasjonslås

iPhone får rotasjonslås

Spennende funksjoner avslørt i ny beta av iPhone OS 4.

Til sommeren kommer iPhone OS 4, den «største og mest spennende iPhone-programvareoppdateringen så langt», ifølge Apple.

To av de store nyhetene er multitasking (flerprogramkjøring) og muligheten til å organisere programmer i mapper.

Men operativsystemet kommer også med flere godbiter som Apple ennå ikke har vist frem.

Landskapsmodus

Tirsdag slapp Apple den tredje betaversjonen av iPhone OS 4.

Blant nyhetene er at man nå kan låse skjermen i såkalt portrettmodus med en ny rotasjonslås. Det betyr trolig at iPhone også får støtte for landskapsmodus innen kort tid.

Rotasjonslåsen fungerer likt som på iPad, men styres via en egen meny i stedet for en fysisk knapp. Gode nyheter for iPhone-eiere som liker å lese nyhetene i senga.

I den nye widget-lignende menyen (se bilde under) , som du kommer til ved å scrolle til venstre når du åpner multitasking-skuffen, finnes også avspillingsknapper for iPod-programmet.

Apple har dessuten fått på plass funksjonalitet for å enkelt avslutte programmer som kjører bakgrunnen. Når du holder inne et ikon, dukker det opp røde minustegn på samtlige programmer som er i gang. Tidligere måtte man trykke på ett og ett ikon for å kunne avslutte et program.

Fildeling

Ifølge Boy Genius Report ser det også ut til at det endelig blir mulig å overføre filer til og fra iPhone via iTunes. BGR skriver at fildelingsfunksjonen ennå ikke er aktivert, så nøyaktig hvordan den fungerer er ikke kjent.

Registrerte utviklere kan laste ned den nye betaversjonen fra iPhone Dev Center. Les mer om iPhone OS 4 her. Se Youtube-klipp av den tredje betaversjonen nedenfor.

Komponenter