iPhone-feil ga en times ekstra søvn

iPhone-feil ga en times ekstra søvn

Etter helgens omstilling til normaltid har mange europeiske iPhone-brukere forsovet seg. Årsaken er en feil i telefonens programvare.

Ringte ikke iPhone-vekkerklokken din til rett tid i morges? Det gjorde ikke min heller.

Årsaken er en feil i iPhone-operativsystemet som gjør at alarmer som er stilt inn før skiftet til normaltid (vintertid), aktiveres en time feil.

Kjent problem

Ifølge australske Macworld skal problemet ha dukket opp i New Zealand og Australia i månedsskiftet september/oktober, etter at deres sommertid gikk over til normaltid. En måned senere dukker problemet også opp i flere andre land i Europa, deriblant Norge og Sverige.

Det som skjer er at alarmer som er satt til å ringe visse ukedager, ringer en time for sent. Har du satt klokken til å ringe for eksempel 07.45 hver mandag til fredag, vil klokken ringe 08.45 i stedet.

- iPhone hjalp meg i morges og ga meg en trivelig sovemorgen. Heldigvis ringte en venn fire minutter før jeg skulle på forelesning, og jeg klarte å komme dit i noenlunde rimelig tid, skrev en bruker på Macworld Sverige mandag morgen.

Midlertidig fiks

Problemet skal være gjeldende i den seneste versjonen av iOS, 4.1. Apple kjenner til saken og har lovet å fikse det i en kommende oppdatering av iOS, melder IDG News.

OPPDATERING 1: I Nord-Amerika stilles klokken en time tilbake førstkommende søndag, 7. november. En leser har gjort Macworld oppmerksomme på at feilen ikke oppstår dersom man stiller datoen på mandag 8. november, men hvorvidt amerikanere også vil rammes av forsovelser neste uke gjenstår å se.

OPPDATERING 2: For å få iPhone-alarmen til å ringe til rett tid må du opprette en ikke-gjentakende alarm, altså en engangsalarm. Det vil ikke fungere å opprette alarm som ringer visse ukedager på nytt - som vi først skrev

Les om: