iPhone finner tingene dine

iPhone finner tingene dine

HIttegods er en saga blott med denne sporingsdingsen til mobilen.

Hvor er buksa mi, hvor er skjorta mi, hvor er...

Lurt på det samme selv? Takket være en ny type sensorer kan hittegodsavdelingen fases ut.

BiKN (uttales beacon, det vil si et fyr) er en delt maskinvare/programvare-løsning for sporing av sensorer i kombinasjon med en iPhone.

Spor opp barnet eller bikkja

En ordinær iPhone utstyres med et deksel som inneholder en kombinert radio-mottaker og -sender. Via en dedikert app kan denne spore sensorene.

Systemet kan settes opp slik at en varselmelding avspilles når en sensor beveger seg utenfor en definert sone. Eller så kan sensoren også pinges opp dersom man er usikker på hvor den befinner seg. Og takket være en toveis-link kan faktisk telefonen også spores opp fra en sensor. Snedig.

BiKN-tracerene er utformet med et klipsfeste, og lar seg dermed lett feste til alt fra kjæledyr til aktive smårollinger til ryggsekker eller hva annet man måtte ønske å holde styr på. Nøkler, for eksempel.

Teknologien som benyttes er en radioforbindelse i 802.15.4-spekteret, og vil dermed være langt mer batterivennlig enn liknende løsninger som benytter seg av GPS-antennen.

BiKN lanseres i USA i løpet av måneden, og vil koste fra 100 dollar for case og sensor, og 120 dollar for deksel med to sensorer. Ekstrasensorer kan kjøpes for 50 dollar for to - totalt kan 8 BiKNs tilknyttes samme iPhone.

Appen finnes her . Du kan lese mer om BiKN her . Se en promovideo nedenfor.

Les om: