iPhone ikke lenger mestselgende

iPhone ikke lenger mestselgende

Denne telefonen selger nå bedre enn Apples iPhone 3G i USA.

Apples iPhone har lenge dominert på det amerikanske smarttelefonmarkedet. Ferske tall viser imidlertid at iPhone har blitt skjøvet ned fra tronen, til fordel for Research in Motions (RIM) BlackBerry Curve.

RIM har også telefoner som ligger som nummer tre og fire på topp fem-listen over smarttelefoner. Ifølge Eweek, som rapporterer tallene fra analyseselskapet NPD Group, har RIMs totale markedsandel steget til nesten 50 prosent i løpet av første kvartal 2009. Apple mistet på sin side en markedsandel på ti prosent.

LES OGSÅ:

Pengemaskinen Apple holder stand

En av årsakene til populariteten skal ha vært en aggressiv kampanje med Verizon Wireless der telefoner i realiteten ble gitt bort gratis, i en to-for-én-kampanje. I tillegg er BlackBerry-telefoner tilgjengelig for salg hos hele fire teleoperatører. Dermed begynner kanskje Apple å merke de negative konsekvensene av at de har valgt å holde sin iPhone 3G til bare én operatør i USA (AT&T).

Til sommeren kommer Apple med et nytt iPhone-operativsystem. I tillegg vil iPhone mest sannsynlig komme i en ny versjon, dermed er det fullt mulig at selskapet tar tilbake førsteplassen.

De kanadiske BlackBerry-telefonene har lenge vært populære i USA, særlig blant kjendiser. U2 avsluttet nylig sitt samarbeid med Apple og har innledet et samarbeid med Research in Motion.

LES OGSÅ:

Bono og U2 fornærmet på Apple

Komponenter