iPhone mest profitabel

iPhone mest profitabel

Apple tjener mest av alle mobiltelefonprodusentene.

Til tross for en markedsandel på bare én prosent har Apple større fortjeneste på sin mobiltelefonproduksjon enn noen av konkurrentene, og har nå gått forbi Nokia.

Det er flere analytikere som uavhengig av hverandre er kommet frem til denne konklusjonen.

Ifølge AppleInsider ligger Apple nå på førsteplass når det gjelder spørsmålet om hvor mye penger mobiltelefonprodusentene tjener på sine produkter. Webstedet siterer rapporter fra flere uavhengige bransjeanalytikere.

Apples totale markedsandel i mobiltelefonmarkedet anslås til bare rundt én prosent. Derfor er anslagene på selskapets store fortjeneste ganske oppsiktsvekkende. Ser man på smartphone-markedet separat, har iPhone derimot trolig tatt en ganske stor markedsandel, antar Macworld.se .

Går forbi Nokia

Apple har for vane å ikke oppgi omsetningstall for sine forskjellige markeds- og produktsegmenter, men analytikerne har regnet seg frem til at Apple har en fortjeneste på rundt 1,6 milliarder dollar (nesten 8,9 milliarder kroner).

Til sammenligning har Nokia bare oppnådd en fortjeneste på rundt 1,1 milliarder dollar, ifølge AppleInsider. Hvis disse tallene er riktige, har Apple greid å legge beslag på rundt 20 prosent av den samlede fortjenesten til mobiltelefonprodusentene, heter det.

I en annen rapport hevdes det at Apple står bak hele 32 prosent av mobiltelefonprodusentenes fortjeneste og åtte prosent av deres totale omsetning.

Analysefirmaet Strategy Analytics fastslår at selv om Nokia og Samsung fortsatt er verdens største mobiltelefonprodusenter, slår Apple dem kraftig på fortjenesten fra dette salget. På den andre siden kommer både Nokia og Samsung nå med nye mobiltelefoner som går rett i strupen på Apples konsept, ifølge AppleInsider.

Les om: