iPhone obligatorisk for amerikanske studenter

iPhone obligatorisk for amerikanske studenter

Universitet krever at studentene følger forelesninger med iPhone og iPod touch.

Fra og med høsten må journalistikkstudenter ved University of Missouri i Columbia skaffe seg en iPhone eller iPod touch. I alle fall i teorien.

Dette fordi alle forelesningene skal legges ut som podcaster via iTunes U, en underavdeling i iTunes hvor universiteter og høgskoler kan legge ut forelesninger og annet læringsmateriale helt gratis - både video og lyd.

Kravet kommer fra universitetet selv. Mange av studentene mener det er urimelig, men studieveileder Brian Brooks har en forklaring på hvorfor de har innført kravet.

- Årsaken til at vi innførte kravet er for å hjelpe studentene økonomisk. Dersom det er et krav, kan de også inkludere det i søknaden om finansiell støtte, sier Brooks til avisen Missourian.

Sjekker ikke sekken

Ifølge Brooks kommer ikke skolen til å sjekke om studentene skaffer seg en iPhone eller iPod touch. Det skal dessuten være mulig å bruke en annen type mp3-spiller eller bærbar datamaskin for å få med seg forelesningene. Til tross for dette vekker kravet oppsikt.

- I bunn og grunn er dette en måte for studenter å kunne svindle seg til statlige subsidierte lån for å kjøpe iPhone, skriver Owen Thomas i Valleywag.

Noen av studentene har i tillegg startet en Facebook-gruppe der man motsetter seg å måtte behøve å kjøpe produkter av et visst merke.

- Jeg er veldig glad i Mac-en min, men jeg synes ikke folk skal måtte tvinges til å kjøpe en datamaskin eller et annet type produkt av et visst merke, sier journalistikkstudent Elizabeth Eberlin til Missourian.

I USA koster en iPod touch 229 dollar, rundt 1500 norske kroner, mens en iPhone har en startpris på 199 dollar, cirka 1300 kroner.