iPhone-oppdatering ga ikke bedre batteritid

iPhone-oppdatering ga ikke bedre batteritid

Apple innrømmer at iOS 5.0.1 ikke løste alle problemene.

I slutten av forrige uke slapp Apple en oppdatering til iOS 5 som skulle fikse de mye omtalte batteriproblemene i det relativt ferske operativsystemet.

Kort tid etter at iOS 5.0.1 ble sluppet ble det imidlertid stilt spørsmål om den fungerte like bra som Apple hadde lovet. Meningene synes nemlig å være delte hvorvidt batteritiden er forbedret eller ikke. Ifølge Macworld.se er det fremdeles en del iPhone-brukere - spesielt de som eier 4S - som er misfornøyde.

Apple innrømmer nå overfor amerikanske Macworld at iOS 5.0.1 løser mange av feilene som er skyld i den dårlige batteritiden, men at det fremdeles finnes noen igjen å fikse.

- Vi fortsetter med å undersøke et par gjenværende problemer, sier Apple-talsperson Trudy Muller til amerikanske Macworld.

Korrupte installasjoner?

Det er riktignok ikke alle som har opplevd problemer med merkbart dårligere batteritid med sine iPhone-er, noe som får PC World USA til å spekulere i at det ikke er selve iOS 5 som er problemet, men korrupte installasjonsfiler.

- Hvis oppdateringen blir forstyrret på en eller annen måte, kan den gjøre dataene dine korrupte, eller selve operativsystemet, noe som kan gi alle slags mulige feil, skriver PC World USA.

- Hvis du opplever en masse feil med iOS 5, eller hvis du har hatt problemer etter å ha oppdatert til iOS 5 eller 5.0.1, kan det være en idé å gjenopprette din iPhone til fabrikkinnstillinger for å starte på nytt med en ny installasjon av iOS.

Å gjenopprette og reinstallere iOS betyr imidlertid at du vil måtte synkronisere alle apper, musikk og data helt på nytt, noe som er både tidskrevende og kan gjøre at du mister noe av innholdet på iDingsen din. Og det er heller ingen garanti for at det faktisk funker.

iOS 5.0.1 med nye feil

For øvrig så melder flere brukere på Apples diskusjonsforum at iOS 5.0.1 har gitt flere nye problemer med internettilkoblingen, mikrofonen og kontaktlisten, ifølge nettstedet Giga OM. Dette i tillegg til de åpenbart vedvarende batteriproblemene.

Dermed er det mye som tyder på at iOS 5.0.2 kommer til å bli sluppet om ikke så altfor lenge.

Frem til da er det beste rådet å skru av den automatiske tidssonekontrollen (Innstillinger > Stedstjenester > Systemtjenester > Angir tidssone). Å skru av Bluetooth og programmer som kjører i bakgrunnen kan også bidra til bedre batteritid, samt å skru ned lysstyrken.

iOS 5.0.1 er for øvrig den første oppdateringen fra Apple som kan installeres trådløst uten behov for iTunes. Akkurat denne funksjonen ser ut til å ha fungert bra for de fleste.

Les om:

Komponenter