iPhone OS 4 vises frem torsdag

iPhone OS 4 vises frem torsdag

8. april introduserer Apple sitt nye iPhone-operativsystem.

Apple har invitert pressen til et arrangement den 8. april klokken 19 norsk tid for en "sniktitt på nestegenerasjons iPhone-operativsystem".

Nyheten har kommet som et lite sjokk på teknoverdenen, ettersom det er ganske uvanlig at et såpass stort event holdes av Apple rett etter en stor produktlansering.

Apple har tidligere holdt liknende demonstrasjoner for iPhone 2.0 og iPhone 3.0. Det er lite sannsynlig at selskapet slipper programvaren allerede nå, og trolig vil den ferdige programvaren være klar til juni sammen med en ny iPhone-modell.

Endelig multitasking?

Blant ryktene om hvilke nyheter som kommer i versjon 4.0 av iPhone-operativsystemet er multitasking for tredjepartsprogrammer. Dagens iPhone har faktisk multitasking, men det fungerer kun med noen av de innebygde programmene.

Det har også vært snakk om en felles innboks for alle e-postkontoer, og muligheten til å legge kontakter som ikoner på hjemskjermen.

- iPhone HD i juni

Når det gjelder ny iPhone-modell har ryktene begynt å ta seg opp den siste tiden. Både Engadget og Daring Fireball påstår at navnet på neste modell blir iPhone HD og lanseringsdato blir tirsdag 22. juni.

Skjermoppløsningen sies å bli 960 x 640, noe som tilsvarer størrelsen på Apples nye videoformat iFrame (960 x 549) pluss 100 piksler for menyraden. Den kommer også til å få kamera på fremsiden som vil gjøre det mulig å videochatte.

Les om:

Komponenter