iPhone-pris i år også

iPhone-pris i år også

For andre år på rad vinner iPhone pris fra Elektrobransjen.

Like før julegavesalget braker løs hvert år, deler Stiftelsen Elektronikkbransjen ut en håndfull priser kalt «Årets julegaver». For andre år på rad er Apples iPhone funnet verdig en slik pris.

Pristildelingene er ment som et signal om at de kårede produktene bør ha ekstra gode forutsetninger for å selge godt under årets julegavesalg.

Blant de i alt 11 produktene og firmaene som ble gjenstand for priser da Elektronikkbransjens medlemmer møttes til førjulstreff på Hotel Plaza i Oslo, kan 5-6 sies å høre hjemme innenfor nedslagsfeltet som PCWorld/Macworld.no dekker.

Det ene av disse produktene er Apple iPhone 3Gs 32 GB. Juryen fastslår at selv om det finnes andre avanserte terminaler som har bedre spesifikasjoner på papiret, er Apples intuitive grensesnitt så vellykket at dette ikke bare er en telefon for proffbrukerne.

Sammen med muligheten til å laste ned et stadig økende utvalg applikasjoner bidrar dette til at iPhone 3Gs fortjener prisen som årets mobiltelefon, fastslår Elektronikkbransjen.

Tynn skjerm, tynt kamera

Hovedprisen gikk til Samsung, som fikk Årets julegave-pris for Samsung 7-serien av lcd-tv-er med led-bakbelysning. Samsung var tidlig ute med led-bakbelysning og har på mange måter gått foran i denne utviklingen, sier juryen. Blant fordelene er at Samsungs 7-serie består av tv-er som har bedre sortnivå, byr på større kontrast og er tynnere enn mange av konkurrentene.

Tynn formfaktor gjelder også årets fotoprodukt, Casio Exilim EX-H10, et meget kompakt kamera med 12,1 megapikslers oppløsning, brennvidde i vidvinkelområdet som 24 mm samt 10x optisk zoom og full hd-video – alt i det som skal være det tynneste kameraet i sin klasse.

Lang batterilevetid

Årets dataprodukt-pris gikk til Acer Aspire Timeline, som særlig får positive merknader for sin lange batterilevetid på opptil åtte timer samt at maskinen ikke blir altfor varm på undersiden, et problem som mange bærbare pc-er sliter med. Også Acer kunne hente hjem julegavepris fra Elektronikkbransjen for andre år på rad.

Årets lydprodukt var Harman Kardon Go + Play, mens leverandørene av skjermrens mottok en kollektiv pris for en av de viktigste tilleggsproduktene til pc-brukerne.

De øvrige prisene gikk til diverse hvitevareprodukter.