iPhone selvantente på flyet

iPhone selvantente på flyet

På et fly i Australia tok en av passasjerenes iPhone 4 plutselig fyr.

Det ble en dramatisk avslutning på Regional Express' flyvning fra Lismore til Sydney forrige fredag, da en av passasjerenes iPhone 4 plutselig begynte å gløde rødt og utvikle kraftig røyk.

En av flyvertinnene ombord reagerte raskt og klarte å stoppe røykutviklingen, og heldigvis ble ingen av passasjerene ombord i flyet skadd, melder det australske flyselskapet i en pressemelding.

Defekt batteri?

Nøyaktig hvorfor iPhone-en tok fyr er ikke kjent, men Regional Express har publisert et bilde av telefonen som viser at baksiden har sprukket der hvor røyken kom fra.

Mye kan tyde på at det er batteriet som har blitt overopphetet, uten at dette er bekreftet på noe vis. Saken har blitt innrapportert til både det australske transportsikkerhetsbyrået og til den sivile luftfartsmyndigheten i landet for videre etterforskning.

Måtte tilbakekalle iPod nano

Apple har ennå ikke kommentert saken, men så sent som for to uker siden tilbakekalte selskapet førstegenerasjons iPod nano etter problemer med det innebygde batteriet.

I 2009 startet EU en utredning av Apples iOS-produkter etter to rapporter fra ulike brukere som hevdet at deres iPod touch og iPhone hadde eksplodert, skriver Macworld.se. Ifølge Apple dreide det seg om isolerte hendelser.

Apple er imidlertid ikke alene om problemer med overoppheting i sine produkter. For cirka et år siden rapporterte en mann fra Texas at hans Motorola Droid 2-smarttelefon eksploderte i det han var i ferd med avslutte en samtale.

Det har også kommet rapporter om at folk har blitt drept på grunn av eksploderende smarttelefoner, selv om noen av rapportene har vist seg å være overdrevet, ifølge Macworlds nyhetstjeneste.

Les om:

Komponenter