iPhone-sjef slutter etter antenneproblemer

iPhone-sjef slutter etter antenneproblemer

Mannen bak antennen i nye iPhone 4 skal ha fått sparken fra Apple.

«Antennagate» har fått sitt første offer. Ifølge New York Times har Mark Papermaster, sjefingeniør for Apples iPod- og iPhone-divisjoner, forlatt sin stilling med umiddelbar virkning.

Det er lite som tilsier at det er noe annet enn kritikken rundt iPhone 4-antennen som er årsaken til at Papermaster nå forlater selskapet. Og det bare 15 måneder etter at han ble hentet inn fra IBM, noe som for øvrig førte til en rettstvist om karantene-tid.

Ifølge den vanligvis velinformerte John Gruber på Daring Fireball er det "klart at Mark Papermaster har fått sparken". Apple har hverken bekreftet etter dementert ryktene, men en anonym kilde sier til New York Times at iPhone-sjefen har blitt presset til å gå av.

Wall Street Journal skriver at Papermaster skal ha vært i konflikt med Steve Jobs når det gjaldt utviklingen av iPhone. Apple-sjefen skal visstnok ha mistet tillit til Papermaster for flere måneder siden, ifølge Wall Street Journal. Papermaster skal angivelig ha hatt problemer med å tilpasse seg Apples særegne bedriftskultur.

Inntil videre overtar Bob Mansfield Papermasters oppgaver. Mansfield er allerede ansvarlig for andre iPhone-områder, blant annet A4-brikken og retina-skjermen.

Apple-sjef Steve Jobs har tidligere uttalt at antenneproblemene med iPhone 4 er overdrevet. Selskapet valgte likevel å tilby gratis futeral til alle iPhone 4-kunder, da en slikt futeral forhindrer at signalstyrken svekkes om man holder telefonen med venstre hånd.