iPhone som betalingsterminal

iPhone som betalingsterminal

Twitter-gründer med snedig betalingsløsning.

Twitter-grunnleggeren Jack Dorsey har nye ting på gang. Fra kortmeldinger som sosialt medium til betalingsterminal for kredittkort.

Dorsey har tatt for seg måten vi betaler for varer og tjenester, som han mener er en prosess som hittil ikke har blitt designet riktig. Hans egen angrepsvinkel er unik, og overbevisende.

Betalingsløsningen, kalt Square, er i utgangspunktet beregnet for amerikanske forhold, der betaling med kredittkort er fremherskende.

Her hjemme er vi mest vant til å bruke vanlig betalingskort, det vil si at beløpet blir trukket fra konto direkte dersom det er dekning. Prosessen, slik vi kjenner den, inkluderer inntasting av en firesifret PIN-kode, som deretter verifiseres mot bankenes servere. Og dette kan ta tid.

Slik fungerer det

Square forkorter prosessen ved å bruke kredittkort som betalingsmiddel. Den påkrevde signaturen skrives med fingeren rett på iPhone-skjermen. Ulike butikker og næringer kan inngå avtale med Square for denne tjenesten, og Square kan også tilby bildeverifisering som en del av sikkerhetskontrollen.

Kvitteringer kan om ønskelig sendes per e-post. Man kan selvfølgelig også gi tips, en høyst viktig del av transaksjonen ved restaurant- og kafébesøk i USA. Og det er også mulig å inkludere en valgfri donasjon til et veldedig formål som en del av transaksjonen - igjen et typisk amerikansk fenomen.

Square benytter en iPhone som betalingsterminal, og gjør dette ved å levere en liten dongle som leser magnetstripen på kredittkortet. Denne plugges inn i lydinngangen, og kan i prinsippet fungere på alle enheter med en slik port. Resten av betalingen styres over berøringsskjermen på telefonen. Prosessen, slik demonstrert i videoen under, virker intuitiv, rask og effektiv.

Så da gjenstår det bare å håpe på at neste versjon inkluderer støtte for en smartbrikkeleser for hjemlige forhold. Butikker og betalingssteder vil kunne gå en interessant fremtid i møte med tanke på hvor kostnadskrevende kortbaserte betalingsterminaler, som vanligvis leies, er i dag.

Du kan lese mer her: Square. Video via TechCrunch.

Les om: