iPhone-spill opp 500 prosent

iPhone-spill opp 500 prosent

Apples markedsandel på dataspill-markedet økte med 500 prosent i fjor.

Spillprogramvare på iPhone- og iPod touch-plattformen kaprer nå betydelige markedsandeler fra etablerte spillplattformer som Playstation, Nintendo og Xbox.

LES OGSÅ:

Steam gjør Mac til spill-pc

Nye tall fra det amerikanske spillmarkedet viser at Apples spillplattform på iPhone og iPod touch økte med 500 prosent fra 2008 til 2009, målt etter omsetning.

- Imponerende

Prosentvis kan det se ut som om iPhone og iPod touch har en beskjeden markedsandel. I løpet av fjoråret økte den fra én prosent til fem prosent, målt etter omsetningen av all spillprogramvare som ble solgt i USA.

Men bransjeanalytikere er likevel imponert. – Det er imponerende at Apple i løpet av halvannet år har greid å skaffe seg kontroll over fem prosent av en omsetning som til sammen utgjør 10 milliarder dollar (60 milliarder kroner), heter det i en kommentar fra analysefirmaet Flurry Analytics.

LES OGSÅ:

Beste måten å kjøre PC-spill på Mac

Spill-nettstedet VGChartz har gjennomgått tallene fra analyseselskapet og påpeker at det særlig er Sony som nå står overfor store utfordringer.

Omsetningen til det samlede amerikanske dataspillmarkedet sank fra 11 milliarder dollar i 2008 til 9,9 milliarder dollar i 2009, noe som kan ha sammenheng med finanskrisen. Men i tillegg til den samlede nedgangen skjedde det store rokkeringer i markedsandelene til de forskjellige aktørene. Det var særlig det etablerte spillkonsollmarkedet som ble rammet av nedgangen.

LES OGSÅ:

GUIDE: Slik velger du riktig spillskjerm

Programvare til portable spillenheter har derimot økt. Problemet for Sony er imidlertid at iPhone OS som spillplattform særlig har gått på bekostning av salget av spillprogramvare for PlayStation Portable, som fikk redusert sin markedsandel fra 20 til 11 prosent. Markedsandelen til Nintendo DS gikk ned fra 75 til 70 prosent, mens iPhone OS fikk økt sin markedsandel i det portable markedet fra fem til 19 prosent.

Og nå kommer iPad...

Analysefirmaet Flurry Analytics minner for øvrig om at det kommer en ny, stor utfordrer inn på spillprogrammarkedet nå når iPad snart kommer i salg.

Les om:

Komponenter