iPhone-utvikler kastet ut av App Store

iPhone-utvikler kastet ut av App Store

Apple fjernet over 1000 applikasjoner fra en utvikler som jukset til seg god omtale.

Etter å ha jukset til seg positive omtaler har det kinesiske utviklerselskapet Molinker fått fjernet mer enn 1000 applikasjoner og blitt utestengt fra App Store.

Varslet Apple

På kort tid la utviklerselskapet opp mer enn tusen programmer på App Store. Mange av applikasjonene - som kostet rundt 1 dollar - skal ha vært reiseguider, skriver The Guardian.

Programmene skal ha vært av tvilsom kvalitet, men likevel fikk de fem stjerner fra så godt som samtlige brukere som la igjen tilbakemeldinger.

Ifølge Macworld.se skal de positive anmeldelsene ha dukket opp i løpet av noen timer etter at programmene ble lansert, noe som fikk konkurrerende utviklere til å ane ugler i mosen og kontakte Apple.

Ganske riktig viste deg seg at Molinker hadde ansatt en rekke personer som hadde som eneste oppgave å gi maksimumkarakter til selskapets programmer. Som takk for strevet fikk de såkalte promo-koder, skriver våre svenske kolleger.

Apple svarte med å fjerne samtlige av Molinkers programmer fra App Store. Ifølge bloggen Appfreak stiller sistnevnte seg uforstående til det hele.

- Vi vet ikke hva som er feil. Vi har kontaktet Apple og håper på raskt svar, skriver Molinker i en e-post til bloggen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang iPhone-utviklere er blitt anklaget for juks på App Store

I sommer skrev teknonettstedet MobileCrunch om et PR-byrå som ble beskyldt for å skrive positive omtaler om klientenes iPhone-spill. Selskapet, Reverb Communication, benektet saken.

Amerikanske PC World skriver at det er rimelig å anta at Molinkers applikasjoner ikke er de eneste med falske omtaler på App Store.

"Gitt størrelsen på Molinkers uhell - utviklerens apps utgjorde nesten 1 prosent av hele App Store - vil Apple og kundene forhåpentligvis bli mer påpasselige når det gjelder å oppdage svindel", skriver de.

Hvordan finne falske omtaler?

En måte er å finne andre omtaler som brukeren har skrevet. Hvis en person har gitt 5 stjerner til programmer fra samme utvikler bør det blinke en varsellampe.

Stoler du på anmeldelsene i App Store?